plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept ma naučil čínsky šéfkuchár: Zemiaky a cuketu LEN nastrúhajte, recept budú pýtať všetci susedia!

Cuketové palacinky sú obľúbenou pochúťkou hlavne v letných mesiacoch, kedy je sezóna cukety na vrchole.

Pripravte si ich podľa nášho nenáročného receptu a rozhodne nebudete banovať.

 

 

Netradičný recept na lahodné plnené palacinky z cukety a zemiaku.

Potrebujeme:

2 stredné cukety

1 veľký zemiak

350 ml mlieka

3 vajcia

200 g hladkej múky

1 ČL soli

1 ČL rastlinného oleja

Na plnku:

 

 

kyslú smotanu

kôpor

jarnú cibuľku

Postup:

Z cukety odrežeme konce.

Na hrubo nastrúhame.

Nastrúhanú cuketu vložíme do misky.

 

 

Zemiak ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pridáme do misky s cuketou.

 

 

Z nastrúhanej zeleniny vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Do samostatnej misky nalejeme mlieko.

Pridáme vajcia.

 

 

Metličkou dôkladne vyšľaháme.

Nasypeme múku.

Opäť premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme nastrúhanú zeleninu.

Pridáme soľ.

Nalejeme olej.

 

 

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Na panvici zohrejeme olej.

Naberačkou pridáme cesto a vytvarujeme placku.

 

 

Osmažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové palacinky naukladáme na tanier.

Na tvrdej podložke nakrájame jarnú cibuľku.

 

 

Nasekáme kôpor.

Tretinu palacinky natrieme smotanou.

Pridáme nakrájanú cibuľku s kôprom.

 

 

Palacinku zrolujeme, nakrájame na tretiny a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes