Tento recept je taký CHUTNÝ, že ho budete pripravovať pravideľné: Fantastické zapekané bravčové plátky!

Vynikajúce zapekané bravčové plátky s cibuľou a zemiakmi, z ktorých sa vám zbehnú slinky v ústach.

Parádny tip na fantastickú večeru, ktorá vám rozvonia celý byt.

 

Jednoduchý recept na lahodné zapekané bravčové karé so zeleninou z youtube kanála Lecker schnell.

Potrebujeme:

2 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

12 bravčových plátkov

3 zemiaky

soľ

mletú papriku

2 PL rastlinného oleja

Zmes na mäso:

3 PL rastlinného oleja

mletú papriku

zmes talianskych bylín

mleté čierne korenie

Na šalát:

1 mrkvu

1 cviklu

1 uhorku

2 strúčiky cesnaku

1 PL sójovej omáčky

1 PL olivového oleja

1 PL citrónovej šťavy

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme do misky.

Pridáme soľ, cukor, zalejeme horúcou vodou.

Necháme pôsobiť 15 minút.

 

 

Mäso nakrájame na 12 plátkov.

Plátky poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Potom mäso posypeme soľou a rukou votrieme.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme soľ, mletú papriku, olej a zamiešame.

Sklenenú formu na pečenie potrieme rastlinným olejom a naukladáme vrstvu cibule, ktorú sme predtým vyžmýkali.

 

 

Potom vložíme na striedačku plátok mäsa a zemiak.

V malej miske zmiešame olej, mletú papriku, bylinky, čierne korenie a touto zmesou dobre potrieme mäso.

 

 

Formu prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

V hrnci uvaríme jednu mrkvu.

Uvarenú cviklu nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.

 

 

 

Pridáme na tenké plátky nakrájanú uhorku, uvarenú mrkvu a pretlačený cesnak.

Ďalej pridáme sójovú omáčku, olivový olej, citrónovú šťavu a špachtľou premiešame.

 

 

Z formy odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 15-20 minút pri teplote 180°C.

Upečené mäso so zemiakmi posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať spolu so šalátom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay