Tento recept je starý 100 rokov: Babičkin recept na plnené zemiakové placky!

Pripravte si doma neodolateľne chutné plnené zemiakové placky podľa tradičného ruského receptu.

Lahodná večera, ktorou zasýtite celý regiment hladošov.

 

 

Legendárny recept na vynikajúce plnené placky z youtube kanála ПАПА МОЖЕТ.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,3 kg zemiakov

1 cibuľu

1/2 mrkvy

240 ml rastlinného oleja

350 g mletého mäsa

4 vajcia

soľ

mleté čierne korenie

30-40 g petržlenovej vňate

3-4 PL múky

1 ČL soli

Postup:

Do hrnca vložíme neošúpané zemiaky a zalejeme vodou.

Zemiaky a tri vajcia varíme, kým nie sú hotové.

 

 

Uvarené zemiaky ošúpeme a v hrnci roztlačíme na kašu.

Necháme vychladnúť.

 

 

Na panvicu nalejeme 40 ml oleja.

Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakrájanú cibuľu.

 

 

Zeleninu vysmažíme do zlatista.

Potom pridáme mleté mäso a premiešame.

 

 

Uvarené vajcia nakrájame na kocky.

Mäsovú zmes posolíme, posypeme čiernym korením.

Pridáme vajcia a zamiešame.

Smažíme 2 minúty a necháme vychladnúť.

 

 

Do zemiakového pyré pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Pridáme vajce a múku.

Lyžicou premiešame.

 

 

Zemiakovú zmes potom vymiesime rukou.

Pridáme soľ a vymiesime jemné, nelepivé a mäkké cesto.

 

 

Cesto naberieme lyžicou, vytvarujeme fašírku.

A položíme ju na pomúčenú podložku.

Potom zemiakové cesto roztiahneme.

Do stredu vložíme mäsovú zmes a zavrieme.

 

 

Na panvici zohrejeme 200 ml oleja a vložíme placky.

Vysmážame ich z oboch strán do hneda.

 

 

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay