Tento recept by mal poznať každý: Neuveriteľne chutné pečené zemiaky!

Pečené zemiaky patria k najobľúbenejším jedlám aj vďaka ich nenáročnej príprave.

Ponúkame vám lacný „sedliacky“ recept, pri ktorom môžete popustiť uzdu fantázii.

 

 

Skvelý nenáročný recept na plnené pečené zemiaky z youtube kanála Ekonomické recepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 zemiakov

kuracie prsia

šampiňóny

petržlenovú vňať

tvrdý syr

mozzarellu

rastlinný olej

soľ

Postup:

Umyté neošúpané zemiaky potrieme zo všetkých strán olejom.

Posypeme ich soľou a zabalíme v alobale.

 

 

Zemiaky poukladáme na plech.

Vložíme ich do rúry a pečieme 50-60 minút pri teplote 200°C.

 

 

Kuracie mäso nakrájame na kocky.

Panvicu zohrejeme na strednom ohni, pridáme olej a mäso.

 

 

Medzitým nadrobno nakrájame šampiňóny.

Potom huby pridáme do panvice.

 

 

Mozzarellu nakrájame na malé kocky.

Tvrdý syr na hrubo nastrúhame.

 

 

Zemiaky vyberieme z alobalu.

Zo zemiaku odkrojíme malý kúsok a do malej misky vložíme vydlabanú dužinu.

 

 

Do misky s mäsovo-hríbovou zmesou pridáme dužinu, oba syry, nasekanú petržlenovú vňať, olej a všetko spolu zamiešame.

Posolíme a opäť premiešame.

 

 

Plnku vložíme do zemiakov.

Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.

Hotové upečené zemiaky môžeme servírovať napríklad so zeleninou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash