Pečené zemiaky patria k najobľúbenejším jedlám aj vďaka ich nenáročnej príprave.
Ponúkame vám lacný „sedliacky“ recept, pri ktorom môžete popustiť uzdu fantázii.
Skvelý nenáročný recept na plnené pečené zemiaky z youtube kanála Ekonomické recepty.
Potrebujeme:
5 zemiakov
kuracie prsia
šampiňóny
petržlenovú vňať
tvrdý syr
mozzarellu
rastlinný olej
soľ
Postup:
Umyté neošúpané zemiaky potrieme zo všetkých strán olejom.
Posypeme ich soľou a zabalíme v alobale.
Zemiaky poukladáme na plech.
Vložíme ich do rúry a pečieme 50-60 minút pri teplote 200°C.
Kuracie mäso nakrájame na kocky.
Panvicu zohrejeme na strednom ohni, pridáme olej a mäso.
Medzitým nadrobno nakrájame šampiňóny.
Potom huby pridáme do panvice.
Mozzarellu nakrájame na malé kocky.
Tvrdý syr na hrubo nastrúhame.
Zemiaky vyberieme z alobalu.
Zo zemiaku odkrojíme malý kúsok a do malej misky vložíme vydlabanú dužinu.
Do misky s mäsovo-hríbovou zmesou pridáme dužinu, oba syry, nasekanú petržlenovú vňať, olej a všetko spolu zamiešame.
Posolíme a opäť premiešame.
Plnku vložíme do zemiakov.
Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.
Hotové upečené zemiaky môžeme servírovať napríklad so zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/ZaLrev4U9W4