plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento raffaello koláčik je úžasný, pripravený ho mám za chvíľu a vždy sa vydarí: Moja rodina ma stále žiada o túto delikatesu!

Lahodný nepečený koláč s kokosovou príchuťou zláka nejedného gurmána.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá a vyžaduje len základné suroviny – rýchlo zmizne z tanierov.

 

 

Fantastický recept na najchutnejší domáci raffaello koláč z portálu smakosze.

Potrebujeme:

1,25 l mlieka

50 g hladkej múky

60 g zemiakovej múky

10 g vanilkového cukru

220 g kryštálového cukru

2 žĺtky

300 g masla

150 g kokosových vločiek

 

 

Okrem toho:

slané krekry

kokosové hobliny na posypanie

150 g bielej čokolády

50 g masla alebo margarínu

20 ml mlieka

 

 

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko.

Pridáme cukor a vanilkový cukor.

Preložíme na sporák a necháme variť.

 

 

Do misky nasypeme hladkú aj zemiakovú múku.

Pridáme žĺtky.

Nalejeme mlieko. Všetko dôkladne premiešame.

Zmes nalejeme do vriaceho mlieka.

Za stáleho miešania varíme, kým nezískame hustý puding.

 

 

Potom puding necháme vychladnúť.

Pridáme zmäknuté maslo.

Dôkladne zmiešame.

 

 

Pridáme kokosové lupienky.

Na plech vystlaný papierom na pečenie naukladáme krekry.

Ukladáme striedavo vrstvy krekrov a pudingového krému, aby sme získali koláč pozostávajúci z troch úrovní.

 

 

Nakoniec vrch pokryjeme vrstvou krekrov.

Do misky vložíme nalámanú čokoládu.

Pridáme maslo a mlieko.

 

 

Roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

Zmes premiešame.

Rozpustenou čokoládou potrieme vrch koláča.

 

 

Nakoniec posypeme kokosovými lupienkami.

Koláč vložíme na noc do chladničky.

Hotový dezert môžete servírovať napríklad s obľúbenou zmrzlinou (napr. kakaovou alebo karamelovou), alebo so šľahačkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes