Lahodný nepečený koláč s kokosovou príchuťou zláka nejedného gurmána.
Jeho príprava je veľmi jednoduchá a vyžaduje len základné suroviny – rýchlo zmizne z tanierov.
Fantastický recept na najchutnejší domáci raffaello koláč z portálu smakosze.
Potrebujeme:
1,25 l mlieka
50 g hladkej múky
60 g zemiakovej múky
10 g vanilkového cukru
220 g kryštálového cukru
2 žĺtky
300 g masla
150 g kokosových vločiek
Okrem toho:
slané krekry
kokosové hobliny na posypanie
150 g bielej čokolády
50 g masla alebo margarínu
20 ml mlieka
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko.
Pridáme cukor a vanilkový cukor.
Preložíme na sporák a necháme variť.
Do misky nasypeme hladkú aj zemiakovú múku.
Pridáme žĺtky.
Nalejeme mlieko. Všetko dôkladne premiešame.
Zmes nalejeme do vriaceho mlieka.
Za stáleho miešania varíme, kým nezískame hustý puding.
Potom puding necháme vychladnúť.
Pridáme zmäknuté maslo.
Dôkladne zmiešame.
Pridáme kokosové lupienky.
Na plech vystlaný papierom na pečenie naukladáme krekry.
Ukladáme striedavo vrstvy krekrov a pudingového krému, aby sme získali koláč pozostávajúci z troch úrovní.
Nakoniec vrch pokryjeme vrstvou krekrov.
Do misky vložíme nalámanú čokoládu.
Pridáme maslo a mlieko.
Roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Zmes premiešame.
Rozpustenou čokoládou potrieme vrch koláča.
Nakoniec posypeme kokosovými lupienkami.
Koláč vložíme na noc do chladničky.
Hotový dezert môžete servírovať napríklad s obľúbenou zmrzlinou (napr. kakaovou alebo karamelovou), alebo so šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť!