Tento posúch so syrom je u nás novým hitom: Perfektný snack pre celú rodinu!

Ak milujete slané koláče, či pizzu, tento posúch podľa receptu z youtube  sa stane u vás hitom.

Je naozaj vynikajúci!

 

 

Potrebujeme:

250 ml teplej vody

5 g sušeného droždia

5 g kryštálového cukru

25 ml rastlinného oleja

450 g hladkej múky

Na omáčku: 

50 ml olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

3 g soli

20 g nasekanej petržlenovej vňate

20 g parmezánu

Postup:

Do misy si nasypeme hladkú múku.

 

 

Zalejeme ju teplou vodou, v ktorej sme si rozmiešali sušené droždie s cukrom, soľou a olejom.

Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré preložíme do misky a prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme nakysnúť 30 minút.  

Následne cesto posypeme jemne múkou.

Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. 

 

 

Cesto si vyvaľkáme na hrubšiu placku.

Ppreložíme ho na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme bavlnenou utierkou.

Necháme podkysnúť ešte 15 minút. 

Olej si v miske zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou a nastrúhaným parmezánom.

Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Navrchu placky si pomocou krájača alebo noža vytvoríme mriežku.

Celý povrch potrieme olejovou zmesou.

Môžeme posypať sezamom.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút. 

Hotové pečivo je veľmi chutné a budete na nej doslova závislí!

Video návod nájdete na konci článku.

 

BONUS

Potrebujeme:

300 ml teplého mlieka

5 g sušeného drožida

5 g soli

5 g kryštálového cukru

30 ml rastlinného oleja

50 g + 30 rozpusteného masla

3 strúčiky cesnaku

sezam

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, primiešame sušené droždie, soľ, cukor, zapracujeme múku a vymiesime cesto.

Necháme nakysnúť 30 minút v prikrytej miske. 

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, roztlačíme na hrubšiu placku a rozrežeme na 8 rovnakých častí.

 

 

Z tých vyformujeme menšie placky, ktoré namáčame do rozpusteného masla a uložíme vedľa seba do misy, kde necháme prikryté podkysnúť ešte 20 minút. 

Nakoniec ešte zvrchu potrieme rozpusteným maslom, ktoré sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom a posypeme sezamom.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie