Tento pokrm ma naučil turecký kuchár: Tieto zapekaná kuracie stehná si podmania každého!

Famózne zapekané kuracie stehná v krehkom cestíčku.

Lahodnejšie kuracie mäso ste ešte nejedli.

 

 

Netradičný recept na vynikajúce zapekané kuracie stehná z youtube kanála Галерея вкусов.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml vody

1 ČL soli

1 vajce

500 g hladkej múky

10 kuracích stehien

soľ

mleté čierne korenie

korenie na kuracie mäso

150 g masla

cibuľu

1 vajce na potretie

sezam

rascu

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme vodu.

Pridáme soľ, vajce a metličkou vymiešame.

 

 

Potom do misy nasypeme múku a rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto prekryjeme utierkou a necháme 20 minút pôsobiť.

 

 

Do misky so stehnami pridáme soľ, zmes korenia, premiešame.

Necháme 30 minút odstáť.

Cesto vyberieme na stôl, rozdelíme na dve časti a ušúľame.

 

 

Potom cesto posypeme múkou a rozvaľkáme na veľký tenký kruh.

Cesto potrieme roztopeným maslom.

Prekryjeme druhým plátom cesta.

 

 

Potrieme maslom, cesto zrolujeme a rozdelíme na 10 častí.

Potom z nakrájaných častí cesta vyformujeme malé placky a poukladáme ich na tanier.

 

 

Cesto rozvaľkáme, do stredu vložíme plátok cibule a kuracie stehno.

Potom stehno obalíme cestom (viď video).

 

 

Stehná uložíme na naolejovaný plech a potrieme vajcom.

Potom ich posypeme rascou a sezamovými semiačkami.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.

Do chrumkava upečenú delikatesu môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn