plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento ovocný dezert pripravujem bez želatíny: Je to zdravé a chutné – túto lahôdku môžem jesť každý deň!

Želé torta je rýchly dezert – verziu bez želatíny pripravíte za menej ako 15 minút a chuťou ulahodí aj náročnejšiemu gurmánovi.

U nás doma ju všetci milujeme a mizne rýchlo.

 

 

Výnimočný recept na ovocný dezert z portálu smakosze.

Na tomto dezerte je vynikajúce aj to, že v ňom môžete obmieňať použité ovocie.

Napríklad môžete skúsiť černice, nektárinky, hrozno, prípadne iné ovcie, ktoré máte práve doma.

 

 

Tiež môžete experimentovať s orieškami, kúskami čokolády, kandizovaným ovocím.

Potrebujeme:

8 g agar-agarového prášku

50 ml vody

350 ml mlieka

200 g kondenzovaného mlieka

 

 

200 g hustého jogurtu

2 kiwi

3 mandarínky

1 grapefruit

hrsť malín alebo čučoriedok

 

 

Voliteľné:

Oriešky

Kúsky čkolády

Kandizované ovocie

Postup:

Na začiatku umyjeme ovocie.

Očistíme ho.

Ovocie, ktoré si to vyžaduje, nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Trochu ovocia poukladáme na dno zapekacej misky.

Jemne zatlačíme, aby sa prilepilo.

Do hrnca pridáme agar.

 

 

Pridáme vodu.

Premiešame a zohrejeme.

Keď je hmota hladká a jednotná, pridáme mlieko.

 

 

Potom pridáme kondenzované mlieko.

Varíme dve minúty.

Zmes stále miešame, aby sa neprilepila.

 

 

Potom hrniec odstránime zo sporáku.

Pridáme jogurt.

Všetko spolu dobre premiešame.

 

 

Do zmesi hodíme ovocie.

Všetko vložíme do pripravenej formy.

Opatrne zarovnáme vrch.

 

 

Dezert vložíme do chladničky.

Necháme úplne vychladnúť.

Môžeme servírovať so šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes