plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento mandľový koláč sme pripravili za 15 minút a deti ho zjedli za 5: Veľmi chutný a aromatický – stojí za vyskúšanie!

Dnes sa s vami podelíme o recept na skvelý dezert, ktorý ocenia malí aj veľkí.

Každý vám poďakuje za príležitosť vychutnať si ho.

 

 

Nenáročný recept na výnimočne jemný mandľový koláčik z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

Na krém:

1 vajce

50 g práškového cukru

10 g vanilkového cukru

15 g kukuričného škrobu

250 ml mlieka

Na cesto:

2 vajcia

100 g práškového cukru

štipku soli

100 ml mlieka

50 ml slnečnicového oleja

170 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

50 g mletých mandlí

50 g mandľových vločiek

Postup:

Do hrnca pridáme vajce.

Pridáme cukor, vanilkový cukor a kukuričný škrob.

 

 

Nakoniec nalejeme mlieko a vyšľaháme metličkou.

Hrniec premiestnime na sporák.

 

 

Na strednom ohni za stáleho miešania pripravíme hustý krém.

Krém nalejeme do sklenenej nádoby, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Pripravíme si cesto: do hlbokej misy rozbijeme vajce.

Pridáme cukor a soľ.

 

 

Zmes šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa nespení.

Môže to trvať 3-4 minúty.

 

 

Potom tenkým prúdom nalejeme mlieko a olej.

Do misy cez sito preosejeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Pridáme mleté mandle, všetko spolu vymiešame stierkou a potom rozmixujeme mixérom.

Mali by sme získať homogénne a krémové cesto bez hrudiek.

 

 

Formu vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme do nej cesto a rovnomerne ho rozotrieme.

Posypeme lúpanými mandľami.

 

 

Vychladnutý krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Na povrchu cesta ním vytvoríme mriežku.

 

 

Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170°C 40 minút.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes