plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento makový koláč s tvarohom v našom dome vyhráva: Absolútne jednoduchý a rýchly recept!

Tento makový koláč s tvarohom je ideálny aj pre väčšiu rodinu, v ktorej je mnoho maškrtných jazýčkov. Krehké cesto v kombinácii s makovo-tvarohovou náplňou vytvára dokonalú chuťovú harmóniu. A je ho dosť veľa, takže sa ujde každému.

Tento makový koláč s tvarohom je ideálny aj pre väčšiu rodinu, v ktorej je mnoho maškrtných jazýčkov. Krehké cesto v kombinácii s makovo-tvarohovou náplňou vytvára dokonalú chuťovú harmóniu. A je ho dosť veľa, takže sa ujde každému.

Potrebujeme:

190 g hladkej múky

90 g masla

80 g krupicového cukru

štipka soli

Na plnku:

450 ml mlieka

60 g masla

90 g krupicového cukru

100 g maku

1 vajce

90 g krupice

150 g tvarohu

štipku soli

Postup:

V hrnci zmiešajte mlieko, mak, cukor a maslo. Miešajte metličkou a varte za stáleho miešania.

Do horúcej makovej hmoty primiešajte po malých dávkach krupicu. Odstavte z tepla a nechajte stáť asi 20 minút.

V samostatnej nádobe vymiešajte tvaroh s vajcom a štipkou soli. Vyšľahajte ručným mixérom do hladka.


Zmiešajte makovú hmotu z tvarohovou. Mixujte, až kým nebude plnka krásne hladká.

Cesto si pripravte tak, že zmiešate múku, maslo, cukor a štipku soli. Cesto dobre vypracujte. Bude sypké a drobivé.

Tortovú formu s priemerom 18 cm si vysteľte papierom na pečenie. Na dno rovnomerne navrstvite časť cesta, na to nalejte makovo-tvarohovú plnku a vrch opäť rovnomerne pokryte nadrobeným cestom.


Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 45 – 50 minút. Horná časť koláča by mala byť po upečení zlatohnedá.

Koláč nechajte úplne vychladnúť a až potom ho vyberte z formy. Inak by vám nedržal tvar. Po vychladnutí ho vložte ešte na hodinu do chladničky. Po vytiahnutí prejdite ostrým nožom po obvode koláča, aby sa dobre oddelil od stien formy. Bočný diel formy dajte preč a nakrájajte. Dobrú chuť!


Zdroj: bonappeti.boltai.com


Najlepšie recepty na dnes