plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláčik pobláznil internet: Sypaný dvojfarebný koláč bez pečenia, bez varenia – lepší ako zmrzlina!

Úžasný koláčik bez varenia, bez pečenia a naozaj výborný!

Potrebujeme:

  • 350 g maslových sušienok 
  • 170 g masla
  • 2 polievkové lyžice cukru (voliteľné)
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 150 g kondenzvaného mlieka
  • Nutella

Postup:

Sušienky si rozsekáme na drobnejšie kúsky – môžeme použiť mixér alebo urobiť to ručne, sušienky však nemôžu byť celkom rozsekané najemno – potrebujeme hrubšiu textúru.

Zmäknuté maslo a cukor premiešame so seušienkami, vznikne nám drobivá zmes, ktorú navrstvíme na dno formy na pečenie (priemer 24 cm).

Dáme na 20 minút do mrazničky, alebo na 1 hodinu do chladničky. Do chladničky alebo mrazničky dáme aj zvyšnú sušienkovú zmes.

Medzitým si vyšľaháme šľahačku (smotana musí byť dobre vychladená), môžeme pridať aj stužovač. Vmiešame kondenzované mlieko a spolu prešľaháme.

Krém navrstvíme na sušienkový základ, na mliečny krém nutellu a na vrch opäť nasypeme sušienky. To je všetko, dáme vychladiť a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: giallozafferano

Najlepšie recepty na dnes