Tento koláčik pobláznil internet: Strúhaný ovocný koláč bez pečenia, lepší ako zmrzlina! 

Vyzerá trochu ako obľúbená Krtkova torta, no tento koláčik je hotový za pár minút a to úplne bez pečenia. Je lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

Vyzerá trochu ako obľúbená Krtkova torta, no tento koláčik je hotový za pár minút a to úplne bez pečenia. Je lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

Potrebujeme:

Na základ:

400 g maslových sušienok
120 g masla

Náplň:

250 g mascarpone
120 g smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
150 g jahôd

Postup:

Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú rozdelíme na polovicu. Prvú vtlačíme na dno a po bokoch menšej okrúhlej formy na pečenie a dáme do chladna. Druhú polovicu cesta dáme rovnako do chladna, kým si pripravíme krém.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie a samostatne vyšľaháme aj mascarpone s cukrom. Obe hmoty zmiešame do jednotného krému.  Do krému nakoniec vmiešame nakrájané jahody.

Krém navrstvíme na cesto vo forme a na vrch nastrúhame, alebo nadrobíme zvyšok cesta. Podávame vychladené. Nakoniec môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano