Do tohto koláča môžete pridať čerstvé alebo mrazené, konzervované ovocie, kúsky čerstvého ovocia, alebo aj sušené ovocie.
Cesto z niekoľkých prísad je vzdušné a mäkké, svieže. Chutí celej rodine a určite si ho zamilujete aj vy.
U nás je na stole vždy aspoň raz do týždňa, vždy s iným ovocím.
Ovocie nezabudnite obaliť v škrobe – nespadne na dno cesta a ostane pekne na vrchu.
Potrebujeme:
vajcia, 4 ks;
cukor kr., 180 g;
mlieko, 200 ml;
rastlinný olej, 120 ml;
kokosové vločky, 80 g;
múka hladká, 300 g;
prášok do pečiva, 1 vrecúško;
mrazené ovocie, 300 g;
škrob kukuričný, 1 polievková lyžica.
Voliteľné:
Čerstvé ovocie
Sušené ovocie
Konzervované ovocie
Postup:
Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkou do peny.
Môžete použiť mixér, aby bola hmota skutočne nadýchaná.
Šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí.
Prilejeme mlieko, rastlinný olej a pridáme kokosové lvločky, vyšľaháme.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
Formu prikryjeme papierom na pečenie a vylejeme časť cesta.
Zmiešame ovocie so škrobom a rozotrite na cesto.
Nalejeme zvyšné cesto na vrch.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 – 50 minút.
Pripravenosť skontrolujeme špajdľou.
Ak chcete, aby bol koláčik ešte sviežejší, pridajte do cesta trochu citrónovej kôry, alebo citrónovú šťavu.
Koláčik je fantastický k čaju alebo ku kávičke. Ideálny na rodinné raňajky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)