plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláč pečiem aspoň raz týždenne: Robota na 10 minút a moja rodina ho jednoducho miluje!

Do tohto koláča môžete pridať čerstvé alebo mrazené, konzervované ovocie, kúsky čerstvého ovocia, alebo aj sušené ovocie.

Cesto z niekoľkých prísad je vzdušné a mäkké, svieže. Chutí celej rodine a určite si ho zamilujete aj vy.

 

U nás je na stole vždy aspoň raz do týždňa, vždy s iným ovocím.

Ovocie nezabudnite obaliť v škrobe – nespadne na dno cesta a ostane pekne na vrchu.

Potrebujeme:

vajcia, 4 ks;

cukor kr., 180 g;

mlieko, 200 ml;

rastlinný olej, 120 ml;

kokosové vločky, 80 g;

múka hladká, 300 g;

prášok do pečiva, 1 vrecúško;

mrazené ovocie, 300 g;

škrob kukuričný, 1 polievková lyžica.

Voliteľné:

Čerstvé ovocie

Sušené ovocie

Konzervované ovocie

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkou do peny.

 

 

Môžete použiť mixér, aby bola hmota skutočne nadýchaná.

Šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí.

Prilejeme mlieko, rastlinný olej a pridáme kokosové lvločky, vyšľaháme.

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.

 

 

Formu prikryjeme papierom na pečenie a vylejeme časť cesta.

Zmiešame ovocie so škrobom a rozotrite na cesto.

Nalejeme zvyšné cesto na vrch.

 

 

Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 – 50 minút.

Pripravenosť skontrolujeme špajdľou.

 

Ak chcete, aby bol koláčik ešte sviežejší, pridajte do cesta trochu citrónovej kôry, alebo citrónovú šťavu.

Koláčik je fantastický k čaju alebo ku kávičke. Ideálny na rodinné raňajky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes