Tento koláč budete pripravovať každý deň: Jednoduchý a veľmi chutný recept!

Jemný a nadýchaný koláč, ktorý máte pripravený raz-dva.

Doma ho pripravujem vo všedné dni, ale svoje miesto si získal aj na rodinných oslavách.

 

 

Úžasný recept na jemný koláčik z youtube kanála Mening Oshxonam.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g kryštálového cukru

70 g rastlinného oleja

150 g kyslej smotany

8 g vanilkového cukru

200 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

 

 

250 ml mlieka

1 vajce

40 g kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

Postup:

Do rajnice pridáme vajce, cukor a metličkou poriadne vymiešame.

Pridáme škrob a vymiešame riedky krém.

 

 

Potom nalejeme mlieko a dobre premiešame.

Rajnicu preložíme na sporák.

Na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Ďalej pridáme vanilkový cukor, cukor a mixérom dobre vyšľaháme.

 

 

Do krému nalejeme olej.

Dobre prešľaháme.

Potom pridáme kyslú smotanu a vyšľaháme.

 

 

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

Vyšľaháme.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

V tvare mriežky ho nanesieme na vrch cesta.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35-40 minút pri teplote 170°C.

Po upečení vyberieme koláč z formy, posypeme cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels