plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento kapustový šalát náš rodinný klenot: S úplne najlepšou zálievkou a v chladničke vydrží celé týždne!

Výborný šalátik k obedu, alebo len tak – ak máte chuť na niečo fajné pod zub. Kapusta je chrumkavá aj po dvoch týždňoch.

Výborný šalátik k obedu, alebo len tak – ak máte chuť na niečo fajné pod zub. Kapusta je chrumkavá aj po dvoch týždňoch.

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty

1 veľkú cibuľu

1 veľkú mrkvu

4 lyžičky soli

1 lyžičku celej rasce

Nálev:

1 liter vody

4-5 lyžíc octu

4-5 lyžíc kr. cukru

1 lyžicu oleja

Postup:

Kapustu si nakrájame na pásiky, mrkvu nastrúhame a cibuľku si tiež nakrájame na kolieska. Všetko spolu zmiešame.

Zeleninu nasolíme a pridáme aj rascu, dobre premiešame (ja to celé robím v dóze, ktorá sa dá uzavrieť).

Vodu s cukrom a ocotom privedieme do varu a potom zabaríme zeleninu. Hneď uzavrieme nádobu vekom tak, že veko sa prisaje.

Keď zmes vychladne, pridáme olej a preložíme do pohára, alebo pohárov. Rasca ostane na dne nádoby, do šalátika ju nemusíte, alebo môžete pridať – podľa toho, či máte rascu radi. :-)

V chlade, v uzavretej sklenenej nádobe šalátik vydrží 3 týždne, ale podľa to nehrozí, zje sa v priebehu spár hodín. :-D

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes