plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento jogurtový koláč sa topí v ústach: Bez masla, krásny a chutný!

Tento dvojfarebný jogurtový dezert je super lahodný, vzdušný a má noblesnú chuť!

Vizuálne a chuťové majstrovské dielo, ktoré si zamilujete s celou rodinou.

 

 

Úžasný recept na krémový dezert z youtube kanála Tolle Rezepte.

Potrebujeme:

65 g hladkej múky

15 g kakaa

1/2 ČL kypriaceho prášku

2 stredne veľké vajcia

malú štipku soli

8 g vanilkového cukru

70 g kryštálového cukru

50 ml mlieka

Na jogurtovú penu:

30 g želatíny

150 ml vody

400 ml smotany na šľahanie

16 g vanilkového cukru

1000 g bieleho jogurtu

400 g sladeného kondenzovaného mlieka

50 g kakaa

100 ml vody

Postup:

Do menšej misky nasypeme múku.

Pridáme kakao, prášok do pečiva a metličkou premiešame.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vajcia.

Potom pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Postupne pridávame cukor a šľaháme 5 minút.

Cez sitko preosejeme polovicu kakaovej zmes a metličkou vymiešame.

 

 

Nalejeme polovicu mlieka izbovej teploty a zamiešame.

Potom pridáme zvyšok kakaovej zmesi, mlieka a dobre premiešame.

 

 

Spodok formy vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto.

Cesto vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 170°C.

Cesto necháme úplne vychladnúť, vyberieme ho z formy a odstránime papier na pečenie.

 

 

Potom cesto vložíme naspäť do formy po stranách vystlanej fóliou.

Do misky so želatínou nalejeme studenú prevarenú vodu, premiešame a necháme napučať.

 

 

Do ďalšej misky pridáme jogurt izbovej teploty.

Pridáme kondenzované mlieko a špachtľou premiešame.

 

 

Do misky so smotanou pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

Pridáme jogurtovú zmes a krátko prešľaháme.

 

 

V miske s rozpustenou želatínou zmiešame asi 200 g jogurtovej šľahačky.

Želatínovú zmes pri nízkej rýchlosti rýchlo vmiešame do šľahačky.

 

 

Do menšej misky pridáme kakao, vriacu vodu a vidličkou zmiešame.

Jogurtovo-smotanovú zmes rozdelíme na dve polovice.

 

 

Do jednej časti pridáme kakao a mixérom vyšľaháme.

Na cesto vo forme na striedačku nanášame kakaový a biely krém.

 

 

Špajľou vytvoríme vzory.

Dezert vložíme minimálne na štyri hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime formu a fóliu a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes