plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento džem pripravujem každý rok o tomto čase: Dávka vitamínu C a najlepší doplnok na palacinky!

Tento džem pripravíte bez pridaného cukru.

 

 

Je dobrý v každom ročnom období a poskytuje veľkú dávku vitamínu C.

Pripravte si ho podľa tohto receptu a presvedčte sa sami, akú má mimoriadnu chuť.

Fantastický recept na domáci ovocný džem z portálu smakosze.

Vďaka tomuto receptu už nikdy nesiahnete po džeme z obchodu.

Domáci je oveľa lepší a chutí lahodne v každom ročnom období.

 

 

Počas zimy a nachladnutí vám dodá veľa vitamínu C.

Na jar a v lete zase potrebné osvieženie.

Vždy však dodá vašim palacinkám mimoriadnu chuť.

 

 

Nemusíte sa báť, že džem bude príliš kalorický.

Tento recept nezahŕňa pridanie cukru – džem ho má z ovocia.

Bude to nielen chutné, ale aj zdravé.

 

 

Citrusové zložky

Na prípravu budete potrebovať len pár ingrediencií.

Najdôležitejšie sú pomaranče a citróny.

 

 

Na prípravu domáceho džemu potrebujeme:

9 pomarančov

5 citrónov

 

 

100 g zázvoru

120 ml vody

soľ

 

 

Postup:

S prípravou začneme niekoľko hodín vopred.

Najlepšie večer pred varením džemu.

Za týmto účelom umyjeme a vydrhneme ovocie.

 

 

Potom ovocie vložíme do misky, zalejeme vodou a odložíme do chladničky.

Na druhý deň vodu vylejeme a ovocie obaríme vriacou vodou.

Ošúpeme, ale šupky nevyhadzujeme.

 

 

Polovicu z nich môžeme prisladiť a pridať do džemu.

Ak to chcete urobiť, opečte ich s cukrom na panvici.

Druhú polovicu šupiek vložíme do hrnca, podlejeme vodou a varíme 3 minúty.

 

 

Vodu zlejeme a šupky necháme vychladnúť.

Zázvor ošúpeme a nakrájame na plátky.

Uvaríme ho vo vode s trochou soli.

 

 

Z pomarančov a citrónov odstránime jadierka.

Ovocie vložíme do hrnca.

Pridáme zázvor a šupky.

 

 

Citrusové plody zľahka rozdrvíme a varíme na miernom ohni.

Potom do hladka rozmixujeme.

Zmes znovu varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

 

 

Nakoniec džem nalejeme do sterilizovaných pohárov a pevne ich uzavrieme.

Poháre s obsahom varíme 25 minút.

Na noc ich necháme odstáť s viečkom nadol.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes