Tento domáci chlieb je chutnejší ako pizza: Výborný tip na bezmäsitý obed!

Tento recept je obľúbenejší ako pizza.

Pripravte si doma fantastický chlieb v tvare pizze s plnenými okrajmi.

Je nesmierne dobrý a my doma sa ho nevieme nabažiť.

 

 

Úžasný domáci plnený chlieb podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

100 ml vody

100 ml mlieka

2 PL hladkej múky

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

20 g čerstvého droždia

1 bielok

1 žĺtok

3 PL olivového oleja

1 cibuľu

1 červenú papriku

konzervované feferónky

3 PL konzervovanej kukurice

soľ

mleté čierne korenie

mozzarellu

čierne olivy

paradajkovú omáčku

sezamové semienka

Postup:

Do misky nadrobíme droždie, pridáme teplú vodu, teplé mlieko, múku, cukor.

Metličkou všetko premiešame.

Misku prekryjeme utierkou.

Necháme 10 minút kysnúť.

 

 

Kvások prelejeme do väčšej misy, pridáme bielok, soľ, olej, múku.

Vymiesime hladké cesto.

Misu s cestom prekryjeme utierkou.

Necháme 30 minút na teplom mieste.

 

 

Do čistej misky pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, konzervované feferónky, kukuricu, soľ, čierne korenie.

Všetko spolu premiešame.

Cesto vyložíme na pomúčenú podložku.

Rozdelíme ho na 8 kusov.

 

 

Cesto zrolujeme do guliek a poukladáme ho vedľa seba.

Cesto rozvaľkáme valčekom, kraj posypeme strúhanou mozzarellou.

Smerom do stredu zrolujeme.

 

 

Cesto poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

Stred cesta potrieme paradajkovou omáčkou, potom pridáme zeleninovú zmes, olivu do stredu, posypeme mozzarellou.

Nakoniec potrieme žĺtkom.

 

 

Nakoniec okraje posypeme sezamovými semienkami.

Sáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C.

Chrumkavú pizzu necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels