plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert konzumujem celé leto: BEZ múky a hotový za pár minút!

Jednoduchý recept na lahodnú a osviežujúcu tvarohovo-ovocnú tortu.

Pripravujem ju takmer pravidelne a deti ju obľubujú hlavne v lete, keďže je ľahká a osvieži.

 

 

Nenáročný recept na ovocný dezert z youtube kanála РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ.

Potrebujeme:

250 g jahôd

2 banány (250 g)

2 PL citrónovej šťavy

350 g tvarohu

400 g kyslej smotany

160 g kryštálového cukru (8 PL)

1 balenie vanilkového cukru (10 g)

25 g instantnej želatíny

70 ml studenej vody

30 g bielej čokolády

 

 

Postup:

Banány ošúpeme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky.

Vložíme do misky.

 

 

Nalejeme citrónovú šťavu.

Z jahôd odstránime stonku, prekrojíme na polovicu.

Vložíme do samostatnej misky.

 

 

Do pohára so želatínou nalejeme vodu.

Zamiešame a necháme 5-7 minút napučať.

 

 

Do hlbokej misky pridáme tvaroh.

Pridáme kyslú smotanu.

 

 

Nasypeme cukor a vanilkový cukor.

Tyčovým mixérom vyšľaháme redší krém.

 

 

Napučanú želatínu vložíme na 20 sekúnd do mikrovlnky a nalejeme do krému.

Metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi pridáme jahody, banán a dobre premiešame.

Formu vystelieme zospodu papierom a po stranách fóliou.

 

 

Nalejeme zmes a špachtľou zarovnáme.

Čokoládu nasekáme na kúsky a posypeme vrch torty.

 

 

Dezert vložíme do chladničky na 5 hodín (najlepšie na noc).

Po vybratí z chladničky odstránime fóliu a formu a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes