Jednoduchý recept na lahodnú a osviežujúcu tvarohovo-ovocnú tortu.
Pripravujem ju takmer pravidelne a deti ju obľubujú hlavne v lete, keďže je ľahká a osvieži.
Nenáročný recept na ovocný dezert z youtube kanála РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ.
Potrebujeme:
250 g jahôd
2 banány (250 g)
2 PL citrónovej šťavy
350 g tvarohu
400 g kyslej smotany
160 g kryštálového cukru (8 PL)
1 balenie vanilkového cukru (10 g)
25 g instantnej želatíny
70 ml studenej vody
30 g bielej čokolády
Postup:
Banány ošúpeme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky.
Vložíme do misky.
Nalejeme citrónovú šťavu.
Z jahôd odstránime stonku, prekrojíme na polovicu.
Vložíme do samostatnej misky.
Do pohára so želatínou nalejeme vodu.
Zamiešame a necháme 5-7 minút napučať.
Do hlbokej misky pridáme tvaroh.
Pridáme kyslú smotanu.
Nasypeme cukor a vanilkový cukor.
Tyčovým mixérom vyšľaháme redší krém.
Napučanú želatínu vložíme na 20 sekúnd do mikrovlnky a nalejeme do krému.
Metličkou vymiešame.
Do zmesi pridáme jahody, banán a dobre premiešame.
Formu vystelieme zospodu papierom a po stranách fóliou.
Nalejeme zmes a špachtľou zarovnáme.
Čokoládu nasekáme na kúsky a posypeme vrch torty.
Dezert vložíme do chladničky na 5 hodín (najlepšie na noc).
Po vybratí z chladničky odstránime fóliu a formu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: