Tento osviežujúci a chrumkavý šalát z uhorky, kapusty a kôpru je v našej rodine veľkým hitom.
Chutný a zdravý šalát, ktorý môžete konzumovať každý deň a nikdy sa ho neprejete.
Výnimočný recept na najjednoduchší zeleninový šalát z youtube kanála Angie Cooking.
Potrebujeme:
1/2 kapusty
jarnú cibuľku
1 uhorku
kôpor
citrónovú šťavu
soľ
Postup:
Kapustu očistíme.
Nakrájame na tenké plátky a vložíme do hlbokej misy.
Umytú neošúpanú uhorku prekrojíme vodorovne na polovicu.
Potom ju do misy nakrájame na tenké plátky.
Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
Pridáme do misky k zelenine.
Kôpor nasekáme nožom.
Vložíme do misy.
Do šalátu vytlačíme šťavu z citróna.
Pridáme soľ podľa chuti a rukami dobre premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU
Význam jednotlivých zložiek pre rýchle chudnutie
Kapusta, uhorky, zelená cibuľka a citrónová šťava sú výživové potraviny, ktoré môžu pomôcť pri chudnutí.
Tieto potraviny sú nízkokalorické, plné vitamínov a minerálov a obsahujú vlákninu, ktorá pomáha udržiavať pocit sýtosti.
Nižšie sa dočítate o konkrétnych výhodách každej z týchto potravín.
Kapusta
Kapusta je vynikajúcou potravinou na chudnutie, pretože je nízkokalorická a obsahuje veľa vlákniny.
Okrem toho obsahuje vitamín C a K, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.
Kapusta tiež obsahuje fytonutrienty, ktoré majú protizápalové účinky a môžu pomôcť pri ochrane pred niektorými druhmi rakoviny.
Kapusta môže byť konzumovaná v rôznych formách, vrátane dusenej, pečenej alebo surovej.
Môžete ju pridať do šalátov alebo ju použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Môžete ju tiež použiť ako náplň do polievok alebo ju variť spolu s inými zeleninami.
Uhorky
Uhorky sú ďalšou výbornou potravinou na chudnutie.
Obsahujú veľa vody a sú veľmi nízkokalorické, takže môžu pomôcť udržiavať pocit sýtosti a zabrániť prejedaniu sa.
Okrem toho obsahujú vitamíny K a C, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.
Uhorky môžete konzumovať surové alebo nakrájané do šalátov.
Môžete ich tiež použiť ako prílohu k hlavnému jedlu alebo si z nich pripraviť chladenú polievku.
V letných mesiacoch si môžete vychutnať chladené uhorkové nápoje, ktoré sú osviežujúce a zdravé.
Zelená cibuľka
Zelená cibuľka obsahuje veľa vitamínu K a C, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.
Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a môžu pomôcť pri ochrane pred niektorými druhmi rakoviny.