plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento chrumkavý šalát z uhoriek a kapusty sa stane vašim obľúbeným: Jednoduchý zdravý šalát, ideálny na chudnutie a zlé trávenie!

Tento osviežujúci a chrumkavý šalát z uhorky, kapusty a kôpru je v našej rodine veľkým hitom.

Chutný a zdravý šalát, ktorý môžete konzumovať každý deň a nikdy sa ho neprejete.

 

 

Výnimočný recept na najjednoduchší zeleninový šalát z youtube kanála Angie Cooking.

Potrebujeme:

1/2 kapusty

jarnú cibuľku

1 uhorku

kôpor

citrónovú šťavu

soľ

 

 

Postup:

Kapustu očistíme.

Nakrájame na tenké plátky a vložíme do hlbokej misy.

 

 

Umytú neošúpanú uhorku prekrojíme vodorovne na polovicu.

Potom ju do misy nakrájame na tenké plátky.

 

 

Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.

Pridáme do misky k zelenine.

 

 

Kôpor nasekáme nožom.

Vložíme do misy.

 

 

Do šalátu vytlačíme šťavu z citróna.

Pridáme soľ podľa chuti a rukami dobre premiešame.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod nájdete TU

Význam jednotlivých zložiek pre rýchle chudnutie

Kapusta, uhorky, zelená cibuľka a citrónová šťava sú výživové potraviny, ktoré môžu pomôcť pri chudnutí.

Tieto potraviny sú nízkokalorické, plné vitamínov a minerálov a obsahujú vlákninu, ktorá pomáha udržiavať pocit sýtosti.

Nižšie sa dočítate o konkrétnych výhodách každej z týchto potravín.

Kapusta

 

 

Kapusta je vynikajúcou potravinou na chudnutie, pretože je nízkokalorická a obsahuje veľa vlákniny.

Okrem toho obsahuje vitamín C a K, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.

Kapusta tiež obsahuje fytonutrienty, ktoré majú protizápalové účinky a môžu pomôcť pri ochrane pred niektorými druhmi rakoviny.

Kapusta môže byť konzumovaná v rôznych formách, vrátane dusenej, pečenej alebo surovej.

Môžete ju pridať do šalátov alebo ju použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Môžete ju tiež použiť ako náplň do polievok alebo ju variť spolu s inými zeleninami.

Uhorky

 

 

Uhorky sú ďalšou výbornou potravinou na chudnutie.

Obsahujú veľa vody a sú veľmi nízkokalorické, takže môžu pomôcť udržiavať pocit sýtosti a zabrániť prejedaniu sa.

Okrem toho obsahujú vitamíny K a C, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.

Uhorky môžete konzumovať surové alebo nakrájané do šalátov.

Môžete ich tiež použiť ako prílohu k hlavnému jedlu alebo si z nich pripraviť chladenú polievku.

V letných mesiacoch si môžete vychutnať chladené uhorkové nápoje, ktoré sú osviežujúce a zdravé.

Zelená cibuľka

 

 

Zelená cibuľka obsahuje veľa vitamínu K a C, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a imunitného systému.

Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a môžu pomôcť pri ochrane pred niektorými druhmi rakoviny.

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes