Zaručene najlepšie domáce cesto na PIZZU – tenké a jemné: Chutí zakaždým ako z talianskej pizzerie, TU je recept!

Ak ste zatúžili po pravej talianskej pizze, avšak myslíte si, že v našich podmienkach ju nie je možné pripraviť tak dobre, ste na omyle.

Ak ste zatúžili po pravej talianskej pizze, avšak myslíte si, že v našich podmienkach ju nie je možné pripraviť tak dobre, ste na omyle.

Máme pre vás perfektný recept, s ktorým dokonale tenkú a chrumkavú pizzu zvládne pripraviť úplne každý a to len z ingrediencií, ktoré nájdete doma.

Určite si tento recept zapíšte, bude sa Vám skvele hodiť, keď najbližšie dostanete chuť na nefalšovanú Taliansku pochúťku.

Potrebujeme:

10 g suchého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica cukru

250 ml teplej vody

štipka soli

1 lyžica olivového oleja

350 g múky/hladkej

Na oblohu:

Paradajkovú omáčku

Syr

Šunku

Huby

Salámu/klobásu

Prípadne iné prísady, ktoré máte radi

Postup:

Pripravíme si všetky prísady, nezabudnite, aby boli všetky ingrediencie izbovej teploty.

Múku vložte do misy a utvorte uprostred jamku.

Do jamky pridajte cukor, soľ, olivový olej, vodu a droždie.

Cesto premiešajte a hneďte asi 5 minút.

Potom vložte cesto do misky, prikryte uterákom a nechajte 1 hodinu, aby vykyslo.

Potom ho rozvaľkajte, pridajte omáčku a syry.

Pečte pri 190-200 stupňoch po dobu 20 minút.

Môžete piecť aj pri teplote 230-250 stupňov, ale vtedy stačí naozaj len 7-8 minút a určite odporúčame cesto za každých okolností sledovať.

Prajeme Vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn