Takto teraz varia tekvicu všetci moji známi: Kto raz skúsi, bude na tom fičať celý rok!

865

Voňavý a lahodný tekvicový džem, ktorý môžete použiť do rôznych dezertov, pečiva. Recept sme našli na stránke skarbnychka.

Potrebujeme:

tekvica hokaido (môžete ale vyskúšať aj iné druhy) – 1 kg;

pomarančovú šťavu – z 2 kusov pomarančov;

cukor kr. – 800 g;

kyselina citrónová – pol čajovej lyžičky

Postup:

Olúpte tekvicu, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky.Pridajte k nej cukor a šťavu z dvoch pomarančov.

Varte na miernom ohni, aby ste získali tekvicovú šťavu, oheň po čase trochu zvýšte a povarte asi 20 minút.

Rozmixujte mixérom. Pridajte kyselinu citrónovú a povarte ešte 5 minút.

Nalejte do čistých sterilizovaných nádob a zatvorte.

Skladujte v suteréne alebo špajzi.

Ak chcete veľmi hustý džem, potom po pridaní kyseliny citrónovej povarte o niečo dlhšie, kým zmes nezíska konzistenciu podľa potreby.

Ak chcete pridať ďalšie prísady, výborná je napríklad škorica.

Témy:


Pridajte svoj komentár