Tejto zeleniny sa boja všetky choroby: Môžete ju použiť pri kašli, reume, cukrovke, aj ďalších!

Červená cibuľa sa pestuje už viac ako 5000 rokov.

Je základnou surovinou v svetovej kuchyni a dodáva jedlu špecifickú vôňu, aj chuť.

Čím je červená cibuľa horkejšia, tým je liečivejšia.

 

 

...

Vďaka youtube kanálu LIEČIVÉ BYLINKY sa v tomto článku dozviete viac o jej blahodarných účinkoch. 

Červená cibuľa je známym liečivým prostriedkom.

Existujú staré poznámky, ktoré hovoria, že červená cibuľa môže pomôcť liečiť až 28 chorôb, ako je kašeľ, cukrovka, reuma, srdcové choroby a iné.

Predpokladá sa, že červená cibuľa prospieva aj ochoreniach štítnej žlazy. 

Na toto ošetrenie potrebujeme 1 cibuľu a postupujeme nasledovne.

Červenú cibuľu večer prekrojíme na polovice, aby pustila šťavu.

 

 

Šťavu potom použite na masáž krku v oblasti výskytu štítnej žľazy. 

Neoplachujte a nechajte pôsobiť celú noc.

Červená cibuľa je prírodné antibiotikum.

Predpokladá sa, že žuvaním surovej cibule aspoň 3 minúty sa sliznica úst stáva sterilnou.

Červená cibuľa pomáha pri bolesti hrdla, zápale pľúc, bronchitíde a astme. 

Je známa tiež svojim liečivým účinkom na srdce a cievy.

Červená cibuľa znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov v krvi.

 

 

Väčšie množstvo červenej cibule zvýšenú hladinu znižuje, a preto je obzvlášť užitočné užívať ju po tučnom jedle. 

Okrem toho znižuje aj hladinu cukru v krvi a zastavuje nárast cukru spôsobený príjmom cukru.

Podporuje odbúravanie krvných zrazenín a chráni pred infarktom a mŕtvicou. 

 

 

Červená cibuľa stimuluje vylučovanie vody a škodlivých látok z tela a pomáha pri reume, artritíde a dne.

Pôsobí tiež upokojujúco a odstraňuje nervozitu, napätie, nespavosť a stres. 

Červená cibuľa pomáha pri ťažkom vyprázdňovaní močového mechúra a zadržiavaní moču pri zväčšenej prostate. 

Zlepšuje funkciu pečene a neutralizuje škodlivé látky produkované v tele. 

Ďalej pomáha odstraňovať zápchu a plynatosť. 

Či už sa používa surová, pražená, varená alebo sušená, vo všetkých formách je veľmi liečivá. 

Navyše sa z nej vyrába víno, ktoré tiež pomáha pri mnohých neduhoch. 

Víno z červenej cibule

 

 

Potrebujeme:

1/2 kg červenej cibule

5 dcl bieleho vína

Postup:

Červenú cibuľu pomelieme a vytlačíme šťavu.

Konzumujte 1 – 2 dcl pred obedom alebo po obede.

Sirup z červenej cibule

Ak kašlete, urobte si tento prírodný sirup.

Potrebujeme:

2 červené cibule

cukor

Postup:

Červenú cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do nádoby. 

Zasypeme cukrom a vrstvíme, kým neminieme celú cibuľu.

 

 

Necháme cez noc odležať na chladnom mieste, aby cibuľa pustila šťavu.

Vznikne sirup, ktorý treba následne scediť.

Užívame v množstve 1 polievková lyžica 3-krát denne. 

Cibuľa v ponožke

 

 

Možno ste už o tomto triku počuli. Považuje sa za jeden z najúčinnejších, ktorý preukázateľne dokáže zatočiť s neduhmi, akými sú chrípka a prechladnutie.

Cibuľové ponožky majú silný čistiaci efekt.

Uvoľňujú hlien a spoľahlivo zmiernia bolesti. Ich výnimočnosť spočíva v tom, že cez reflexné zóny na chodidlách môžu rozvinúť účinok na celé telo.

Tento trik používali kedysi už naše babičky.

Príprava cibuľových ponožiek pritom nie je nijak náročná. Rozkrájajte nadrobno jednu veľkú cibuľu.

 

 

 

Rozložte si ju na ľanovú alebo bavlnenú šatku, roztlačte ju a ohrejte na pergamenovom papieri na kúrenie alebo na obrátenej pokrievke hrnca.

Šatku si dajte na chodidlo tak, aby pokrájaná cibuľa dotýkala chodidla.

Natiahnite si hrubé ponožky cez nohy a udržujte v teple.

Mali by ste ich mať po celú noc.

Veľa zdravia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay