Tatranské bravčové rezne na šľahačke: Rýchlovka (nielen) na nedeľný obed!

Tieto rezne voláme aj Tatranské mäsko alebo rezne podľa Tatrancov. Je to výborné - na jazyku sa rozpadajúce a lahodné mäsko zapečené s lečom, syrom a šľahačkou. Veľká mňamka takmer bez práce.

Tieto rezne voláme aj Tatranské mäsko alebo rezne podľa Tatrancov. Je to výborné – na jazyku sa rozpadajúce a lahodné mäsko zapečené s lečom, syrom a šľahačkou. Veľká mňamka takmer bez práce.

Potrebujeme:

5 ks bravčových rezňov

1 menší pohár leča

5 plátkov syra

150 g strúhaného syra

8 plátkov slaniny

...

200 ml smotany na šľahanie (prípadne podľa potreby)

Soľ a korenie

Voliteľné: zemiaky

Postup:

Bravčové mäso ochutíme soľou a korením. Plátky následne uložíme na pripravený plech a najskôr na ne navrstvíme plátok slaniny, syr a lyžicu leča. Nakoniec posypeme strúhaným syrom, podlejeme smotanou a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť dozlatista.

Ja som piekla na plechu aj so zemiaky – na vymastený plech som najskôr rozložila vrstvu zemiakov osolených a nakrájaných na kolieska. Recept môžete robiť aj s kuracím mäskom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)