plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto zemiaková polievka je ako LIEK na môj žalúdok: Nič nenahradí tento recept!

Táto polievka je doslova na balzam pre moje trávenie.

Okrem fantastickej chuti ponúka táto polievka aj množstvo živín.

 

 

Zemiaky sú výborným zdrojom vitamínov a minerálov, zatiaľ čo mrkva je známa svojimi antioxidačnými vlastnosťami.

Okrem toho cibuľa a kôpor majú protizápalové vlastnosti.

Vynikajúci recept na lahodnú zemiakovú polievku z youtube kanála Gesunde Rezepte.

Potrebujeme:

1 cibuľu

olivový olej

3 zemiaky

1 mrkvu

4 nakladané uhorky

750 ml zeleninového vývaru (3 šálky)

 

 

1 PL kôpru

2 ČL soli

100 g kyslej smotany

100 ml zeleninového vývaru (1/2 šálky)

1 PL hladkej múky

2-3 PL šťavy z nakladaných uhoriek

mleté čierne korenie

Postup:

Ošúpeme cibuľu.

Na tvrdej podložke nakrájame na kocky.

V hrnci zohrejeme olivový olej.

 

 

Pridáme cibuľu.

Smažíme na strednom ohni, kým jemne nezhnedne.

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a zamiešame.

Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca a zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme na kocky nakrájané nakladané uhorky a premiešame. Do hrnca nalejeme vývar a zamiešame.

Pridáme nasekaný kôpor.Dochutíme soľou a premiešame.

Polievku prikryjeme a dusíme 12-15 minút, kým zemiaky nezmäknú.

Po uplynutí doby pridáme smotanu a zamiešame.

 

 

Do nádoby s vývarom pridáme múku. Metličkou vymiešame.

Zmes nalejeme do polievky a premiešame. Pridáme šťavu z nakladaných uhoriek.

Dochutíme čiernym korením. Dôkladne premiešame.

 

 

Polievku varíme 5 minút na miernom ohni.

Nakoniec pridáme trochu kôpru.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes