Nikto vám neuverí, že ste ju nekúpili v obchode: Úžasná torta, ktorej tajomstvo sa ukrýva medzi vrstvami!

Dokonalý dezert, ktorý dokáže pripraviť skutočne každý. Tajomstvo je ukryté medzi jednotlivými vrstvami.

Chcete prekvapiť svojich drahých skutočne výnimočným dezertom? Máme pre vás skvelý tip, ako pripraviť dokonalú tortu, ktorá všetkých ohromí už na prvý pohľad. Navyše, tento dezert pripravíte celkom bez pečenia a hoci vyzerá zložito, jeho prípravu zvládnete hravo a rýchlo.

Potrebujeme:

150 g rozdvených maslových sušienok

300 g zohriatej nutelly + 3 lyžice do krému

750 g smotanového syra alebo jemného tvarohu

75 g krupicového cukru

75 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu citrónovej šťavy

1 lyžičku vanilkového extraktu

5 lyžíc redšej jahodovej marmelády

300 g šľahačky

12 plátkov želatíny

175 g horkej čokolády

Postup:

Želatínu rozpustíme podľa návodu v troch rôznych miskách – v každej budú 4 plátky želatíny.

Sušienky zmiešame so zohriatou Nutellou (vďaka tomu, že ju zohrejeme vo vodnom kúpeli, bude sa s ňou lepšie pracovať).

841a1134fb35e80878d2eefa006ed13d-777x800

Cesto vtlačíme na dno tortovej formy a uhladíme. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Vo veľkej miske zmiešame smotanový syr, cukor, mlieko, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Nakoniec po častiach do hmoty vmiešame ušľahanú šľahačku.

fda5857b6ab90c5af5cbf3f53c952fcc-777x800

Krém rozdelíme do troch samostatných misiek. Do jednej pridáme 3 lyžice Nutelly, do druhej 6 lyžíc jahodovej marmelády a tretiu necháme tak ako je – bez ďalších prísad.

Rozpustenú želatínu zmiešame s tromi krémami. 1 misku želatíny do jedného krému (najskôr si do želatíny primiešame trochu krému a vmiešame do krému. Takto postupujeme pri každom kréme.

9c800fbf89cd920071d01aade5a18e93-777x800

Teraz prichádza najdôležitejšia časť prípravy a tajomstvo dokonalého tvaru jednotlivých vrstiev. Formu vyberieme z chladničky a na cesto navrstvíme prvý krém – čokoládový. Uhladíme a vložíme na 10-15 minút do chladničky. Potom pokračujeme jahodovým krémom, opäť vložíme do chladničky a nakoniec bielym krémom.

49a4e0ce4788ad1dfcae0c181289ca0b-777x800

Keď vyberieme z z chladničky tortu so všetkými tromi vrstvami, natrieme na vrch čokoládu, ktorý sme rozpustili vo vodnom kúpeli.

0c6a98df92226d31a3ef77d2ab366572-777x800

cb93780e6d0bca7e8ff6b156a1abd58a-777x800

Video: