plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchla kuracia rolka na chlebíčky aj studené misy: Dokonca aj svokra si pýtala recept!

Táto kuracia roláda je mojím obľúbeným jedlom.

Tento recept vám umožní pripraviť mimoriadne kreatívne jedlo. Skvele poslúži ako náhrada údenej šunky na raňajkových chlebíkoch.

Tento pokrm môžete použiť aj ako predjedlo či dokonca súčasť slávnostného stolovania.

 

 

Tento recept z portálu smakosze dáva priestor kreativite niekoľkými spôsobmi.

V prvom rade, pokiaľ ide o výber prísad.

My vám prinášame zoznam niekoľkých základných surovín, ale keď sa zoznámite s technikou prípravy takejto rolády, môžete si ju vyskladať akokoľvek.

No mimoriadne zaujímavým riešením, po ktorom málokedy siahneme, je použitie plastovej fľaše ako kuchynskej formy.

Táto nádoba na tekutiny nie je vhodná do rúry, ale pri takýchto chladených pokrmoch poslúži perfektne.

Základom našej rolády je kefír. Rovnako dobrý, ak nie lepší, je aj cmar, ktorý sme použili v našom recepte.

Nižšie v článku sa dozviete aké suroviny použiť a presný postup prípravy.

Na domácu roládu potrebujeme:

250 g údených kuracích pŕs

voliteľné: časť mäsa je možné nahradiť napríklad šunkou

4 vajcia

 

 

malý zväzok kôpru

1 ČL sušeného cesnaku

300 ml cmaru

1 PL horčice

35 g želatíny

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame.

Údené kuracie prsia (prípadne akúkoľvek inú údeninu) nakrájame na celkom malé kocky. Nasekáme kôpor.

 

 

Želatínu rozmiešame v 1/3 šálky horúcej vody a necháme vychladnúť.

Suroviny zmiešame v miske, dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Pridáme nasekaný kôpor. Do samostatnej misky nalejeme cmar.

Pridáme horčicu a premiešame.

Potom pridáme rozpustenú a vychladnutú želatínu.

 

 

Cmar so želatínou zmiešame s ostatnými prísadami.

Z plastovej fľaše s rovnými stenami odrežeme hrdlo.

Fľašu dôkladne naplníme zmesou a uistíme sa, že nezostalo žiadne voľné miesto.

Fľašu umiestnime do dvier na chladničke aspoň na hodinu.

Pred vybratím sa uistite, že želatínová zmes dobre stuhla v celom objeme.

Fľašu rozrežeme a roládu môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes