plny-hrniec_transparent_negativ.png

Taliansky recept starej mamy: Chutný a veľmi jednoduchý koláčik!

Chutná a veľmi jednoduchá klasika, ktorú milujú deti aj dospelí.

Táto ovocná bábovka je taká jemná a nadýchaná, že sa rozplýva v ústach.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na jemnú domácu bábovku z youtube kanála simple cooking.

Potrebujeme:

3 vajcia

125 g jogurtu

70 g kryštálového cukru

70 ml mlieka

80 ml rastlinného oleja

270 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva

3-4 PL hrozienok

1 jablko

citrónovú šťavu a kôru

cukor na posypanie

džem

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Pridáme jogurt.

 

 

Nasypeme cukor a pridáme mlieko.

Nalejeme olej a metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.

Cez sitko postupne preosejeme múku a vymiešame.

 

 

Preosejeme prášok do pečiva a premiešame.

Do menšej misky s hrozienkami nalejeme vodu alebo mlieko a zamiešame.

 

 

Ošúpané jablko nakrájame na tenké plátky.

Pokvapkáme ho citrónovou šťavou.

 

 

Do cesta pridáme hrozienka a premiešame.

Potom cesto nalejeme do formy.

 

 

Na vrch pozapichujeme plátky jablka.

Posypeme zvyškom hrozienok.

 

 

Vrch posypeme cukrom.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení potrieme vrch džemom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes