Tento šalát z paradajok a uhoriek v talianskom štýle vám spríjemní letny deň!

Ak nestíhate variť a máte chuť len na niečo ľahšie počas horúcich letných dní, tento šalát bude to pravé orechové.

Kombinácia paradajok a uhoriek nikdy nesklame.

Výborne chutí, osvieži, aj zasýti!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si ho veľmi jednoducho podľa tohto receptu Angie Cooking a vychutnávajte si tú sviežu chuť, ktorú dosiahnete aj vďaka jednej tajnej ingrediencii. 

Potrebujeme:

2 väčšie paradajky (alebo viac menších)

1 uhorku

petržlenovú vňať

jarnú cibuľku

3-4 PL olivového oleja

soľ

čierne mleté korenie

trochu mäty

1 citrón

Postup:

 

 

Paradajky si dobre umyjeme.

Nakrájame na menšie kocky.

A vložíme do misy.

 

 

Následne si umyjeme a ošúpeme uhorku.

Takisto ju nakrájame na malé kocky.

Vložíme do misy k paradajkám.

 

 

Petržlenovú vňať, aj jarnú cibuľku si nasekáme nadrobno.

Nasekáme si aj tajnú ingredienciu, ktorou sú čerstvé lístky mäty.

 

 

Pridáme do misy.

Pripravíme si dressing:

V malej miske si zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou.

Nalejeme na zeleninu v mise.

 

 

Posypeme soľou a čiernym mletým korením.

Všetko dobre premiešame.

 

 

A môžeme podávať.

Tento chutný rýchly šalát môžete podávať samostatne, ale aj k mäsu, či ako prílohu k jedlu. 

Druhý recept: Taliansky mrkvový šalát

 

 

Tento šalátik pripravujeme ku grilovanému mäsku namiesto pečiva, alebo iných ťažkých príloh. Je veľmi chutný a navyše aj zdravý! :-)

Potrebujeme:

500 g mrkvy

200 g zeleru (prípadne môžete použiť kaleráb)

2 zelené menšie jablká

150 ml -200 ml bieleho jogurtu

Soľ, čierne mleté korenie

4-5 strúčikov cesnaku

1 lyžičku olivového oleja (prípadne ľanového alebo tekvicového)

Postup:

Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame.

 

 

Aj jablká nakrájame nadrobno a zmiešame so zeleninou.

Dressing:

Jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a olejom.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Necháme odležať v chladničke.

 

 

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay