plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poznáte TALIANSKÝ krém? Neni treba tvaroh, smotanu ani drahé mascarpone – perfektne drží a chutí ako z cukrárne!

Výborný recept na jednoduchý Taliansky krém, ktorý je ideálny na zdobenie aj plnenie dezertov. Chutí fantasticky a jeho základom je 1 bielok, cukor a maslo.

Výborný recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

1 bielok

70 g kr cukru

20 g vody

150 g zmäknutého masla

Postup:

Najskôr si oddelíme bielok od žĺtka a dáme ho do včšej misky.

Do kastróla nasypeme cukor a pridáme vodu.

Zapneme plameň a necháme rozvariť, kým sa cukor nerozpustí.

Zahrievame, kým nezískame teplotu 118 stupňov.

Bielok vyšľaháme na sneh.

Pomaly, postupne lejeme do snehu cukrový sirup a všetko vyšľaháme, kým hmota nemá teplotu o niečo vyššiu ako je telesná teplota.

Teraz do zmesi dáme 1/2 zmäknutého masla a vyšľaháme.

Pridáme druhú polovicu zmäknutého masla a vyšľaháme do krémovej hmoty.

Používame na zdobenie aj plnenie.

Krém je výborný a výborne aj drží.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes