Výborný recept na jednoduchý Taliansky krém, ktorý je ideálny na zdobenie aj plnenie dezertov. Chutí fantasticky a jeho základom je 1 bielok, cukor a maslo.
Výborný recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
1 bielok
70 g kr cukru
20 g vody
150 g zmäknutého masla
Postup:
Najskôr si oddelíme bielok od žĺtka a dáme ho do včšej misky.
Do kastróla nasypeme cukor a pridáme vodu.
Zapneme plameň a necháme rozvariť, kým sa cukor nerozpustí.
Zahrievame, kým nezískame teplotu 118 stupňov.
Bielok vyšľaháme na sneh.
Pomaly, postupne lejeme do snehu cukrový sirup a všetko vyšľaháme, kým hmota nemá teplotu o niečo vyššiu ako je telesná teplota.
Teraz do zmesi dáme 1/2 zmäknutého masla a vyšľaháme.
Pridáme druhú polovicu zmäknutého masla a vyšľaháme do krémovej hmoty.
Používame na zdobenie aj plnenie.
Krém je výborný a výborne aj drží.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: