Taliansky krém s Ferrero Rocher: Krém odolný voči teplu a gravitácii!

Famózny maslový krém s príchuťou Ferrero Rocher, ktorý si môžete pripraviť podľa nášho nenáročného a podrobného receptu.

Tak lahodný, ako nikdy predtým – výsledok vám vyrazí dych.

 

 

Fantastický krém podľa receptu z youtube kanála Tundes Cakes Recetas.

...

Potrebujeme:

100 g vaječných bielok (3 vajcia)

8 g vanilkového cukru

200 g kryštálového cukru

70 ml vody

1/2 ČL citrónovej soli

1/2 ČL vanilkovej esencie

250 g neosoleného masla

6 Ferrero Rocher

50 ml mlieka

Postup:

Do misky pridáme zmäknuté maslo.

Mixérom ho poriadne rozšľaháme a odstavíme.

 

 

Panvicu položíme na sporák, pridáme cukor, vodu.

Necháme zovrieť na miernom ohni.

Do nádoby od mixéra pridáme bielky, vanilkový cukor.

A šľaháme pri vysokej rýchlosti.

 

 

Asi po šiestich minútach varenia sirupu na panvici pridáme citrónovú soľ.

Trochu premiešame.

Počas šľahania bielkov pomaly pridávame do nádoby sirup.

 

 

Pridáme esenciu a pokračujeme v šľahaní krému pri vysokej rýchlosti, kým neucítime, že miska je teplá.

Potom počas šľahania postupne pridávame rozšľahané maslo.

 

 

V mixéri rozšľaháme Ferrero Rocher s veľmi horúcim mliekom.

Krém precedíme cez sitko do malej misky.

 

 

Precedený krém postupne pridávame do misky s bielkovým krémom počas šľahania pri nízkych otáčkach.

Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka (s dýzou č. 1E).

 

 

Do druhej časti krému pridáme krém z Ferrero Rocher s kúskami mandlí (časť, ktorá nám ostala na sitku).

Špachtľou premiešame.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka (s dýzou č. 6B).

 

 

Vrecká s krémom vložíme do chladničky, nech trochu vychladnú (cca 5-10 minút).

Z krému vytvarujeme pusinky.

Prípadne ho môžeme použiť aj na plnenie a zdobenie.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash