Vynikajúci recept na jablkový koláč, ktorý sme našli na stránke 1krezept a práve v tomto období je veľmi aktuálny, keďže jablká dozrievajú aj v našich záhradách.
Určite ho skúste, je veľmi jednoduchý a chutný.
Potrebujeme:
5 kyslých jabĺk
100 g roztopeného masla
2 stredne veľké vajcia
250 gramov kr. cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g pšeničnej hladkej múky (alebo podĺa potreby)
Citrónová šťava
0,5 balenia prášku do pečiva
100 ml mlieka
Ďalej:
Maslo na vymazanie formy
Múka na posypanie formy
Cukor v prášku na posypanie
Postup:
Jablká olúpeme, rozkrojíme a na štvrtiny odstránime jadrovník.
Potom štvrtiny nakrájame na veľmi tenké plátky.
Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
Pripravíme si cesto:
V miske zmiešame vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
Pridáme maslo a mlieko – premiešame.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Dôkladne zamiešame.
Výsledkom je hladké cesto.
Plátky jabĺk vmiešame do cesta.
Potom zmes vložíme do okrúhlej tortovej formy, ktorá je natretá maslom a vysypaná múkou.
Plech s cestom vložíme do rúry na 180 ° C.
Pečieme asi 45 minút do zlatista.
Nakoniec taliansky jablkový koláč výdatne posypeme práškovým cukrom.
Poznámky k receptu:
Taliansky jablkový koláč chutí najlepšie, keď je vlažný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)