plny-hrniec_transparent_negativ.png

Taliansky jablkový koláč z 1 misky: Len zamiešať jablká spolu s cestom a dať do formy – najlepší jablčník sezóny!

Taliansky jablkový koláč chutí najlepšie, keď je vlažný.

Vynikajúci recept na jablkový koláč, ktorý sme našli na stránke 1krezept a práve v tomto období je veľmi aktuálny, keďže jablká dozrievajú aj v našich záhradách.

Určite ho skúste, je veľmi jednoduchý a chutný.

Potrebujeme:

5 kyslých jabĺk

100 g roztopeného masla

2 stredne veľké vajcia

250 gramov kr. cukru

1 balíček vanilkového cukru

100 g pšeničnej hladkej múky (alebo podĺa potreby)

Citrónová šťava

0,5 balenia prášku do pečiva

100 ml mlieka

Ďalej:

Maslo na vymazanie formy

Múka na posypanie formy

Cukor v prášku na posypanie

Postup:

Jablká olúpeme, rozkrojíme a na štvrtiny odstránime jadrovník.

Potom štvrtiny nakrájame na veľmi tenké plátky.

Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.

Pripravíme si cesto:

V miske zmiešame vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.

Pridáme maslo a mlieko – premiešame.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Dôkladne zamiešame.

Výsledkom je hladké cesto.

Plátky jabĺk vmiešame do cesta.

Potom zmes vložíme do okrúhlej tortovej formy, ktorá je natretá maslom a vysypaná múkou.

Plech s cestom vložíme do rúry na 180 ° C.

Pečieme asi 45 minút do zlatista.

Nakoniec taliansky jablkový koláč výdatne posypeme práškovým cukrom.

Poznámky k receptu:

Taliansky jablkový koláč chutí najlepšie, keď je vlažný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes