plny-hrniec_transparent_negativ.png

Taliansky koláč „12 lyžíc“ BEZ váhy a odmerky: Je nesmierne ľahký a nadýchaný – 5 minút prípravy, pečie sa 25 minút!

Taliansky koláč „12 lyžíc“ sa vyznačuje ľahkosťou, vynikajúcou chuťou a ľahkou prípravou.

 

 

S prípravou takého koláča nebudú žiadne ťažkosti a nebude vyžadovať dokonca ani žiadnu váhu.

Všetko sa meria lyžicami.

 

 

Potrebujeme:

vajce – 3 kusy;

cukor kr. – 12 lyžíc;

slnečnicový olej – 12 lyžíc;

mlieko – 12 lyžíc;

múka hladká – 12 lyžíc;

prášok do pečiva – 1 balenie

kôra a šťava z polovice citróna;

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

V miske rozšľahajte 3 vajcia.

 

 

Potom pridajte 12 polievkových lyžičiek. cukru, pridajte štipku soli.

Mixérom šľahajte asi 2 minúty.

 

 

Potom pridajte 12 polievkových lyžíc oleja a 12 lyžíc mlieka.

Pridajte kôru a šťavu z polovice citróna.

 

 

Všetko vyšľahajte mixérom.

Potom pridajte 12 polievkových lyžíc múky a prášok do pečiva.

Dôkladne premiešajte.

 

 

Formu (priemer 20-22 cm) pokryjeme papierom na pečenie, vymastíme olejom a vylejeme cesto.

Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť vo forme a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes