Taliansky koláč „12 lyžíc“ sa vyznačuje ľahkosťou, vynikajúcou chuťou a ľahkou prípravou.
S prípravou takého koláča nebudú žiadne ťažkosti a nebude vyžadovať dokonca ani žiadnu váhu.
Všetko sa meria lyžicami.
Potrebujeme:
vajce – 3 kusy;
cukor kr. – 12 lyžíc;
slnečnicový olej – 12 lyžíc;
mlieko – 12 lyžíc;
múka hladká – 12 lyžíc;
prášok do pečiva – 1 balenie
kôra a šťava z polovice citróna;
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
V miske rozšľahajte 3 vajcia.
Potom pridajte 12 polievkových lyžičiek. cukru, pridajte štipku soli.
Mixérom šľahajte asi 2 minúty.
Potom pridajte 12 polievkových lyžíc oleja a 12 lyžíc mlieka.
Pridajte kôru a šťavu z polovice citróna.
Všetko vyšľahajte mixérom.
Potom pridajte 12 polievkových lyžíc múky a prášok do pečiva.
Dôkladne premiešajte.
Formu (priemer 20-22 cm) pokryjeme papierom na pečenie, vymastíme olejom a vylejeme cesto.
Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 25 minút.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)