plny-hrniec_transparent_negativ.png

Taliansky koláč „12 lyžíc“: RECEPT na nesmierne chutnú, nadýchanú piškótu bez váhy – 5 minút a už sa pečie!

Vynikajúci taliansky dezert, ktorý pripravíte bez váhy a odmerky. Je vzdušný, jemný a zakaždým môže chutiť inak. Podľa návodu z youtube vám príprava zaberie len 5 minút.

Potrebujeme:

Vajcia 3 ks

Cukor kr. 12 lyžíc

Slnečnicový olej 12 lyžíc

Mlieko 12 lyžíc

Pšeničná múka hladká 12 lyžíc

Prášok do pečiva 8 g

Citrón 0,5 ks

Soľ – štipka

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Vajcia rozšľahajte s trochou soli, až kým nevznikne nadýchaná hmota.

Pridajte cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.

Prilejte mlieko a rastlinný olej, vytlačte šťavu z polovice citróna a dobre premiešajte. 

Múku preosejte s práškom do pečiva a vymiešajte na stredne husté cesto.

Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, nalejeme do nej cesto.

Rúru predhrejeme na 180 ° C a koláč pečieme 30 minút.

Na zdobenie talianskeho koláča „12 lyžíc“ môže byť použité čokoľvek: bobule, poleva, mäta, ovocie, čokoláda, kakao a akýkoľvek iný výrobok. Dezert môže zakaždým chutiť inak, ale vždy je vynikajúci.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes