Vynikajúci taliansky dezert, ktorý pripravíte bez váhy a odmerky. Je vzdušný, jemný a zakaždým môže chutiť inak. Podľa návodu z youtube vám príprava zaberie len 5 minút.
Potrebujeme:
Vajcia 3 ks
Cukor kr. 12 lyžíc
Slnečnicový olej 12 lyžíc
Mlieko 12 lyžíc
Pšeničná múka hladká 12 lyžíc
Prášok do pečiva 8 g
Citrón 0,5 ks
Soľ – štipka
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Vajcia rozšľahajte s trochou soli, až kým nevznikne nadýchaná hmota.
Pridajte cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
Prilejte mlieko a rastlinný olej, vytlačte šťavu z polovice citróna a dobre premiešajte.
Múku preosejte s práškom do pečiva a vymiešajte na stredne husté cesto.
Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, nalejeme do nej cesto.
Rúru predhrejeme na 180 ° C a koláč pečieme 30 minút.
Na zdobenie talianskeho koláča „12 lyžíc“ môže byť použité čokoľvek: bobule, poleva, mäta, ovocie, čokoláda, kakao a akýkoľvek iný výrobok. Dezert môže zakaždým chutiť inak, ale vždy je vynikajúci.
Video návod: