Na chleba z obchodu si nespomeniete, toto je jednotka: Úžasný taliansky chlebík bez miesenia, vnútri je samá bublinka!

Výborný domáci skladaný chlebík.

Recept na chrumkavý a veľmi jednoduchý taliansky chlebík, ktorý pripravíte bez miesenia.

Potrebujeme:

385 g chlebovej múky

288 g vody

7 g soli

38 g olivového oleja

2 g sušeného droždia

...

Postup:

Vodu zahrejeme na 25 stupňov. Pridáme droždie a premiešame. Pridáme olivový olej, premiešame a prisypeme aj preosiatu múku. Premiešame vareškou.

Cesto je lepivé a vyzerať by malo asi takto.

Necháme prikryté kysnúť 45 minút.

Potom cesto poprekladáme, opäť prikryjeme a necháme ešte 30 minút podkysnúť.

Cesto opäť poprekladáme.

Zakryjeme a necháme opäť kysnúť 30 minút.

Posledný krát poprekladáme, zakryjeme a necháme ešte 40 minút podkysnúť.

Posypeme múkou, vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme si tiež posypali múkou.

Cesto rozdelíme na 4 časti.

Každú časť vyformujeme do tvaru bochníka, dobre pomúčime a dáme na utierku ešte podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra.

Dáme na plech a pečieme pri teplote 220 stupňov 18 minút.

Chlebík po upečení.

Náš tip: Chlebík som vyskúšali robiť s hladku špaldovou múkou a cesto bolo ešte lepšie – nelepilo sa a namiesto prkladania som ho jednoducho len krátko premiesila a nechala podkysnúť podľa návodu.

Video návod: