Ako upiecť lahodný TALIANSKY chlieb s veľkými „bublinkami“ vo vnútri: ŽIaden jednoduchší RECEPT nepoznám!

Vynikajúci recept na Taliansky chlebík Ciabbata, ktorý si zamilujete.

Na povrchu je krásne chrumkavý a vo vnútri samá bublinka.

 

 

Potrebujeme:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

múka pšeničná hladká 1 kg

plus na podsypanie

soľ 40 g

droždie čerstvé 20 g

voda 600 ml

olivový olej extra panenský

Postup:

Múku nasypte na dosku.

 

 

Na jednej strane do múky rozdrobte droždie, na druhej nasypte soľ.

Prilejte trochu vody, pár kvapiek oleja a začnite hniesť.

Cesto je potrebné spracovať a vyhniesť skutočne dôkladne, aby bol chlebík nadýchaný.

Ak dáte robot s hnetacím hákom, uľahčte si prácu a postupujte nasledovne:

Cesto miešajte pri nižšej rýchlosti 5 minút, potom zvýšte rýchlosť a ešte 10 minút hneťte.

Hotové cesto dajte do olejom vymastenej misy, potrite ho olejom aj zvrchu a nechajte 25 minút kysnúť.

Cesto vyklopte na pomúčenú dosku a posypte múkou.

 

 

Prstami ho roztiahnite do tvaru štvorca.

Pomocou stierky cesto rozdeľte na päť pruhov.

Rozpoľte ich a premačkávaním prstami ich natiahnite na 30 cm.

 

 

Chlebíky dajte na plech a nechajte 10 minút odpočinúť.

Pečte v vyhriatej rúre na 220 ºC asi 20 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár