Vynikajúce zemiaky na taliansky spôsob.
Túto prílohu som si pri mojom niekoľkoročnom pobyte v Toskánsku mimoriadne obľúbila a robím ju pravidelne aj doma.
Zemiaky sú veľmi chutné a voňavé.
Potrebujeme:
2 kusy cibuľa
1 kilogram zemiaky
2 kusy papriky
200 gramov paradajky
1 kus malý pretlak, alebo pasírované paradajky, alebo sterilizované paradajky
50 millilitrov olivového oleja
trocha soľ
čierne korenie
oregano
bazalku
trocha petržlenová vňať
4-5 strúčiky cesnaku
Postup:
Očístíme zemiaky a zeleninu.
Zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, papriku podobne, paradajky podľa veľkosti.
Petržlenovú vňať nakrájame.
Všetko preložíme do vymastenej zapekacej misy.
Osolíme, okoreníme podľa chuti a skúsenosti a pridáme najlešie menšiu plechovku sterilizovaných paradajok.
Ak používate pretlak, tak podlejte ešte vodou a na záver všetko dostatočne prelejeme olivovým olejom.
Pečieme pri teplote cca 200°C cca 90 minút.
Výsledok je ozaj veľmi chutný .
Odporúčam v prvej fáze pečenia zapekaciu misu prikryť alobalom, zemiaky budu skôr mäkké.
Potom bude stačiť kratší čas pečenia.
Ku koncu môžete zemiaky ešte posypať syrom (parmezánom) a nechať krátko zapiecť, je to naozaj veľká veľká dobrota.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)