plny-hrniec_transparent_negativ.png

Talianske cesnakové zemiaky

Vynikajúce zemiaky na taliansky spôsob.

 

 

Túto prílohu som si pri mojom niekoľkoročnom pobyte v Toskánsku mimoriadne obľúbila a robím ju pravidelne aj doma.

Zemiaky sú veľmi chutné a voňavé.

Potrebujeme:

2 kusy cibuľa

1 kilogram zemiaky

2 kusy papriky

200 gramov paradajky

 

 

1 kus malý pretlak, alebo pasírované paradajky, alebo sterilizované paradajky

50 millilitrov olivového oleja

trocha soľ

čierne korenie

oregano

bazalku

trocha petržlenová vňať

4-5 strúčiky cesnaku

Postup:

Očístíme zemiaky a  zeleninu.

Zemiaky a  cibuľu nakrájame na kolieska, papriku podobne, paradajky podľa veľkosti.

 

 

Petržlenovú vňať nakrájame.

Všetko preložíme do vymastenej zapekacej misy.

Osolíme, okoreníme podľa chuti a skúsenosti a pridáme najlešie menšiu plechovku sterilizovaných paradajok.

Ak používate pretlak, tak podlejte ešte vodou a na záver všetko dostatočne prelejeme olivovým olejom.

 

 

Pečieme pri teplote cca 200°C cca 90 minút.

Výsledok je ozaj veľmi chutný .

 

 

Odporúčam v prvej fáze pečenia zapekaciu misu prikryť alobalom, zemiaky budu skôr mäkké.

Potom bude stačiť kratší čas pečenia.

Ku koncu môžete zemiaky ešte posypať syrom (parmezánom) a nechať krátko zapiecť, je to naozaj veľká veľká dobrota.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes