Talianske sušienky z minerálky, LEN 4 prísady: Veľmi chutné a krehučké – najlepšia maškrta ku kávičke!

Krehké a chutné sušienky s ľahkou vôňou škorice – to je presne to, čo si vychuntáte po popoludňajšej šálke kávy.

Vyskúšajte výborne talianske škoricové sušienky.

Potrebujeme:

múka hladká – 250 g

maslo zmäknuté – 125 g

3 lyžice kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

minerálka perlivá – 60 ml

Na posypanie:

škorica – 3 lyžičky

cukor kr. – 100 g

Voliteľné:

soľ – štipka (ja pridávam do každého sladkého pečiva)

Postup:

Maslo nakrájame, zmiešame s múkou a vypracujeme drobivú zmes.

Pridáme minerálku izbovej teploty a cukor.

Rýchlo vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odležať do chladničky.

Cesto po uplynutí tejto doby rozdelíme na 24 častí, z ktorých vyformujeme sušienky – do tvaru prsteňa.

Zmiešajte škoricu s cukrom.

Každú sušienku zvruchu ponoríme do tejto cukrovej zmesi.

Sušienky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte asi 15 minút.

Tip: Cukor môžete doplniť škoricou s nasekanými orechmi alebo semienkami.

Foto: pixabay
Foto: pixabay