Krehké a chutné sušienky s ľahkou vôňou škorice – to je presne to, čo si vychuntáte po popoludňajšej šálke kávy.
Vyskúšajte výborne talianske škoricové sušienky.
Potrebujeme:
múka hladká – 250 g
maslo zmäknuté – 125 g
3 lyžice kr. cukru
minerálka perlivá – 60 ml
Na posypanie:
škorica – 3 lyžičky
cukor kr. – 100 g
Voliteľné:
soľ – štipka (ja pridávam do každého sladkého pečiva)
Postup:
Maslo nakrájame, zmiešame s múkou a vypracujeme drobivú zmes.
Pridáme minerálku izbovej teploty a cukor.
Rýchlo vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odležať do chladničky.
Cesto po uplynutí tejto doby rozdelíme na 24 častí, z ktorých vyformujeme sušienky – do tvaru prsteňa.
Zmiešajte škoricu s cukrom.
Každú sušienku zvruchu ponoríme do tejto cukrovej zmesi.
Sušienky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte asi 15 minút.
Tip: Cukor môžete doplniť škoricou s nasekanými orechmi alebo semienkami.