plny-hrniec_transparent_negativ.png

LEN múka, cukor a 3 vajcia: Recept na najjemnejšie sušienky mám priamo z TALIANSKEJ cukrárne!

Pripravte si doma bleskové sušienky z pár ingrediencií, za ktoré vám budú vaše deti bozkávať ruky.

Tieto sušienky sa perfektne hodia k rannej káve alebo poobednému čaju.

 

 

Ak neviete, čo dobrého by ste dnes pre rodinu pripravili, určite odporúčame tento vynikajúci dezert.

Fantastický recept na jemné domáce sušienky z youtube kanála Il Rifugio Perfetto.

Potrebujeme:

 

 

3 vajcia

280 g hladkej múky (2 + 1/8 šálky)

250 g + 1 PL kryštálového cukru (1 + 1/8 šálky)

 

Postup:

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Potom nasypeme cukor.

 

 

Mixérom šľaháme 10-15 minút.

Postupne cez sitko preosejeme múku.

 

Zmes premiešame vareškou zhora nadol.

Pridáme ešte lyžicu cukru, aby bolo cesto lesklé.

Dobre zamiešame.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Pomocou dvoch lyžíc tvarujeme sušienky.

Ukladáme ich veľa seba na plech.

 

 

Sušienky vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme ich 12-14 minút pri teplote 190°C.

Treba sledovať!

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes