Talianske šišky BAMBOLINI

Vynikajúce plnené šišky Bambolini podľa receptu z youtube, ktoré viete pripraviť rýchlo a sú naozaj fantastické.

Vynikajúce plnené šišky Bambolini podľa receptu z youtube, ktoré viete pripraviť rýchlo a sú naozaj fantastické.

Potrebujeme:

500 g múky hladkej

2 vajcia

200 g vody (alebo mlieka)

4 g suchého droždia (15 g čerstvého droždia)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g kr. cukru

50 ml oleja  (alebo masla)

Vanilka

Soľ

Náplň:

Čerešňový džem

Marhuľový džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

V miske zmiešame preosiatu múku, vajcia, cukor a droždie.

Pridáme vodu, olej a premiešame.

Nakoniec vmiešame aj vanilku a soľ, cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme.

Preložíme do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť približne 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto, preložíme na pomúčenú dosku a prstami roztiahme na obdĺžnikový tvar. Pomúčime a rozvaľkáme.

Vykrojíme kruhy a približne do polovice kruhov prstami urobíme priehlbinku.

Do priehlbinky dáme džem, prikryjme cestom, okraje pritlačíme prstami a vykrojíme. Z orezov neskôr vytvoríme ďalšie šišky.

Šišky preložíme na plech vystalný papierom, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov asi 25 minút.

Šišky potrieme trochou džemu rozmiešaného vo vode a potom posypeme práškovým cukrom. Môžeme ešte dozdobiť džemom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)