TALIANSKE pečené zemiaky: Zabudnite na ťažké vyprážané hranolky, toto je najlepšia príloha zo zemiakov!

Tieto zemiaky sú chrumkavejšie ako tie vyprážané.

Všetkým milovníkom chrumkavých hranoliek radím vyskúšať tento výborný taliansky recept.

 

 

Minimálne množstvo tuku a spôsob prípravy  robí z tohoto jednoduchého jedla neodolateľnú prílohu.

Pýtate sa, v čom je tajomstvo týchto zemiakov?

...

Je ním ingrediencia, ktorú na zemiaky väčšinou vôbec nepoužívame – kukuričná múka.

Práve ona zabezpečí, že zemiaky po upečení chutia ako vyprážané!

 

 

 

Chrumkavé zemiaky z rúry podávajte s obľúbenou omáčkou – ako je kečup, majonéza.

Prípadne so šalátom alebo jednoducho podávajte ako prílohu k mäsu.

Voľba je na vás, tieto zemiaky sú naozaj fantastické!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

3 lyžice hrubo mletej kukuričnej múky (ak nemáte, ako alternatívu môžete použiť strúhanku)

Červená paprika

Čierne mleté korenie

Korenie podľa chuti

Sušený cesnak

2 lyžice oleja

Postup:

Najskôr si pripravíme zemiaky.

 

 

 

Očistíme ich, umyjeme a nakrájame na hranolky.

Necháme chvíľu v studenej vode.

 

 

 

 

Plech na pečenie vyložíme papierom.

Teraz si zemiaky vyberieme z vody.

Preložíme ich na utierku a čo najlepšie osušíme.

Suché zemiaky budú oveľa lepšie upečené a chrumkavejšie, určite to skúste.

Teraz k zemiakom pridáme korenie (v recepte je použitá aj domáca vegeta).

Ďalej pridáme čierne korenie, papriku a samozrejeme aj soľ.

 

 

 

 

Pridáme olej.

Nakoniec aj kukuričnú múku a dobre premiešame.

Zemiaky uložíme na plech tak, aby boli rovnomerne rozložené po celom povrchu.

Zemiaky počas pečenia nemiešajte lyžicou, inak sa rozpadnú.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

 

 

Pečieme asi 20 minút pri najvyššej teplote, v závislosti od vašej rúry.

Piekla som 20 minút na 250 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay