plny-hrniec_transparent_negativ.png

TALIANSKE paradajky za 10 minút – veľmi chutné a voňavé: Žiadna sterilizácia a varenie nálevu, najrýchlejší recept!

Paradajky sú veľmi chutné, aromatické, a ak do pohárov uložíte striedavo s bazalkou, potom sú krásne. Cibuľa, cesnak a purpurová bazalka dopĺňajú paradajky a dodávajú im špeciálnu chuť.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

 

paradajky, 2 kg;

feferónka, 1 ks;

cibuľa, 2 ks;

bazalka a kôpor;

cesnak, 6 strúčikov;

bobkový list, 3 ks;

soľ a cukor, 3 lyžice;

ocot 70%, 3 lyžice

Postup:

Paradajky vyberáme pevné, nie prezreté, stredne veľké.

Nakrájame na 2 časti, odrežeme konce.

Pálivú papriku nakrájame nadrobno.

Cibuľu je možné použiť červenú alebo žltú a nakrájame ju na tenké polkruhy.

Cesnak nakrájame na plátky.

Nakrájajte bylinky, odtrhnite listy bazalky zo stoniek.

Na dno pohárov dáme kôpor, trochu cesnaku.

Pokračujeme vrstvou paradajok, cibule, bazalky a kôpru, potom dáme opäť cesnak.

Pokračujeme vo vrstvení, pridáme aj pálivú papriku.

Do každého pohára dáme nakoniec soľ, cukor, ocot.

Naplníme nádoby vriacou vodou, zatvoríme viečka.

Poháre niekoľkokrát potrasieme a otočíme ich, zabalíme, kým nevychladnú.

Môžete ho uložiť v suteréne, trvanlivosť je až rok.

Tento taliansky recept z paradajok môžete použiť napríklad ako predjedlo – je veľmi chutné, aromatické, s jemnou pikantnou pachuťou.

Paradajky a bylinky je vhodné dobre opláchnuť, aby bol všetok obsah v nádobách čistý a neplesnivel.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes