Rýchle a krehučké talianske koláče „Soffioni“ s tvarohom: Navždy som sa do nich zamilovala!

Tradične sa robia so špeciálnym syrom ricotta. Ja vám ale ponúkam verziu s tvarohom, ktor je tiež fantasticky chutná a vďaka náplni úžasne jemná.

Vskúšajte tento recept podľa portálu otozh.

Potrebujeme:

1 vajce

40 g cukru

150 g hladkej múky

...

25 g masla

1 lyžica citrónovej kôry

 Na krém:

200 g krémového tvarohu

50 g kr. cukru

1 vajce

1 g vanilínu

Postup:

Najskôr si vezmite hlbokú misu a spojte cukor s citrónovou kôrou a vajíčkom.

Dobre premiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil.

Potom do misky pridáme vopred rozpustené a vychladnuté maslo.

Potom do výslednej zmesi nasypte preosiatu múku a vypracujte mäkké vláčne cesto.

Ďalej hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 15-20 minút.

Počas tohoto času môžete okamžite začať pripravovať náplň.

Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na 6 rovnakých častí.

A potom z každej časti vytvarujeme placku – čtvorec.

Potom je každý štvorec opatrne vložený do pripravených forimičiek – košíčkov.

A teraz späť k náplni.

Najskôr je potrebné tvaroh zmiešať s cukrom, žĺtkom a vanilkou, až kým nebude hladký.

Bielka vyšľaháme mixérom zvlášť do hustej peny.

A až potom opatrne vmiešajte do krému.

Ďalej vložte hotový tvarohový krém do foriem pokrytých cestom a preložte okraje cesta smerom do vnútra každého koláča.

Aby ste zabránili pripáleniu jemnej náplne, pred vložením do rúry je dobré  vrch zakryť alobalom.

Nakoniec zostáva predhriať rúru na 180 stupňov a piecť v nej koláče 30-35 minút.

Nakoniec posypte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.

Vďaka tomu budú koláče ešte chutnejšie!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh
Foto: otozh