Tradične sa robia so špeciálnym syrom ricotta. Ja vám ale ponúkam verziu s tvarohom, ktor je tiež fantasticky chutná a vďaka náplni úžasne jemná.
Vskúšajte tento recept podľa portálu otozh.
Potrebujeme:
1 vajce
40 g cukru
150 g hladkej múky
25 g masla
1 lyžica citrónovej kôry
Na krém:
200 g krémového tvarohu
50 g kr. cukru
1 vajce
1 g vanilínu
Postup:
Najskôr si vezmite hlbokú misu a spojte cukor s citrónovou kôrou a vajíčkom.
Dobre premiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil.
Potom do misky pridáme vopred rozpustené a vychladnuté maslo.
Potom do výslednej zmesi nasypte preosiatu múku a vypracujte mäkké vláčne cesto.
Ďalej hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 15-20 minút.
Počas tohoto času môžete okamžite začať pripravovať náplň.
Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na 6 rovnakých častí.
A potom z každej časti vytvarujeme placku – čtvorec.
Potom je každý štvorec opatrne vložený do pripravených forimičiek – košíčkov.
A teraz späť k náplni.
Najskôr je potrebné tvaroh zmiešať s cukrom, žĺtkom a vanilkou, až kým nebude hladký.
Bielka vyšľaháme mixérom zvlášť do hustej peny.
A až potom opatrne vmiešajte do krému.
Ďalej vložte hotový tvarohový krém do foriem pokrytých cestom a preložte okraje cesta smerom do vnútra každého koláča.
Aby ste zabránili pripáleniu jemnej náplne, pred vložením do rúry je dobré vrch zakryť alobalom.
Nakoniec zostáva predhriať rúru na 180 stupňov a piecť v nej koláče 30-35 minút.
Nakoniec posypte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.
Vďaka tomu budú koláče ešte chutnejšie!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)