Mäkučké talianske jablkové koláčiky: Len pár surovín a taká mňamka!

Tieto jablkové koláčiky sú jednoducho fantastické. Sú z bežne dostupných surovín, takže ich môžete mať na stole hoci aj každý deň :)

Tieto jablkové koláčiky sú jednoducho fantastické. Sú z bežne dostupných surovín, takže ich môžete mať na stole hoci aj každý deň :)

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

100 g masla

300-350 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

15 g prášku do pečiva

2 stredne veľké jablká

Postup:

Vajcia dajte do misky a vyšľahajte mixérom.

Pridajte vanilkový cukor a potom opäť vyšľahajte.

K výslednej zmesi pridajte roztopené maslo a znovu dôkladne premiešajte.

Preosejte si polovicu múky s práškom do pečiva, vložte k ostatným surovinám a dobre premiešajte. Potom preosejte zvyšok a vymiešajte homogénnu hmotu.

Jablká si ošúpte a nakrájajte na pozdĺžne plátky. Pridajte do cesta a znovu premiešajte.

Plech si pokryte papierom na pečenie, lyžicou tvarujte malé koláčiky a pečte pri teplote 180 stupňov v rozohriatej rúre asi 30 – 35 minút. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc