plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poznáte TALIANSKE zemiaky? Zabudnite na vyprážané hranolky plné oleja, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Toto absolútne fantastický recept na zemiaky so syrom a cesnakom.

 

 

Nevyprážajú sa a sú ešte chutnejšie ako mastné hranolky.

Recept sme našli na kanáli Cooking Haru.

Potrebujeme:

Zemiaky

Parmezánový syr

Sušený cesnak

Strúhanka

Oregano

Olivový olej

Kukuričný škrob alebo zemiakový škrob

Sadká paprika mletá

Dip (voliteľné):

2,5 lyžice mlieka

40 g cheddaru

5 g masla

Postup:

 

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.

Preložíme do misky a zalejeme vriacou vodou.

 

 

Pridáme 1 lyžicu soli a necháme odpočívať 20 minút.

Scedíme a zemiaky preložíme na papierový obrúsok.

 

 

Prikryjeme druhým obrúskom a zľahka osušíme.

Teraz si pripravíme misku, do ktorej vložíme plastové vrecko.

Do vrecka vložíme osušené zemiaky.

 

 

Pridáme 2 lyžice olivového oleja.

Teraz vreckom potrasieme tak, aby sa olej dostal na všetky zemiaky.

Nastrúhame si syr.

 

 

Do vrecka pridáme syr (množstvo podľa vašej chuti).

Pridáme aj 2 lyžice zemiakového škrobu.

½ lyžice oregana a 1 lyžičku sladkej mletej papriky.

 

 

Pokračujeme štipkou soli a 1 lyžičkou pretlačeného cesnaku.

Teraz vrecko vezmeme a dobre ním potrasieme, aby zmes pokryla každý kúsok.

Nakoniec vrecko opäť otvoríme a pridáme strúhanku.

 

 

Odporúčam pridať domácu, nahrubo zomletú strúhanku.

Opäť vreckom potrasieme.

Teraz si nachystáme plech vystlaný papierom na pečenie.

Ukladáme naň zemiaky – jeden vedľa druhého.

 

 

Pečieme pri teplote 185 stupňov 40-50 minút.

Ak chcete, môžete podávať s jednoduchým syrovým dippom.

 

 

Všetky prísady len dáme do misky a vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnky.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes