Toto absolútne fantastický recept na zemiaky so syrom a cesnakom.
Nevyprážajú sa a sú ešte chutnejšie ako mastné hranolky.
Recept sme našli na kanáli Cooking Haru.
Potrebujeme:
Zemiaky
Parmezánový syr
Sušený cesnak
Strúhanka
Oregano
Olivový olej
Kukuričný škrob alebo zemiakový škrob
Sadká paprika mletá
Dip (voliteľné):
2,5 lyžice mlieka
40 g cheddaru
5 g masla
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Preložíme do misky a zalejeme vriacou vodou.
Pridáme 1 lyžicu soli a necháme odpočívať 20 minút.
Scedíme a zemiaky preložíme na papierový obrúsok.
Prikryjeme druhým obrúskom a zľahka osušíme.
Teraz si pripravíme misku, do ktorej vložíme plastové vrecko.
Do vrecka vložíme osušené zemiaky.
Pridáme 2 lyžice olivového oleja.
Teraz vreckom potrasieme tak, aby sa olej dostal na všetky zemiaky.
Nastrúhame si syr.
Do vrecka pridáme syr (množstvo podľa vašej chuti).
Pridáme aj 2 lyžice zemiakového škrobu.
½ lyžice oregana a 1 lyžičku sladkej mletej papriky.
Pokračujeme štipkou soli a 1 lyžičkou pretlačeného cesnaku.
Teraz vrecko vezmeme a dobre ním potrasieme, aby zmes pokryla každý kúsok.
Nakoniec vrecko opäť otvoríme a pridáme strúhanku.
Odporúčam pridať domácu, nahrubo zomletú strúhanku.
Opäť vreckom potrasieme.
Teraz si nachystáme plech vystlaný papierom na pečenie.
Ukladáme naň zemiaky – jeden vedľa druhého.
Pečieme pri teplote 185 stupňov 40-50 minút.
Ak chcete, môžete podávať s jednoduchým syrovým dippom.
Všetky prísady len dáme do misky a vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnky.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: