plny-hrniec_transparent_negativ.png

Talianska plnená placka z panvice, lepšia ako pizza: Taká výborná, že ju robím aj návštevám namiesto chlebíčkov!

Výborný nápad na pizza pochúťku z panvice, ktorá je u nás doma ešte populárnejšia, ako klasická pizza. 

zdroj: blog.giallozafferano.it

Výborný nápad na pizza pochúťku z panvice, ktorá je u nás doma ešte populárnejšia, ako klasická pizza.

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky

1 bal. sušeného droždia alebo kypriaceho prášku

50 g masla

150 ml mlieka

300 ml vody

10 gsoli

100 g šunky

100 g syra

olivový olej

oregano

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá – v miske zmiešame suché prísady (múku, soľ, droždie a oregano), pridáme maslo, teplú vodu a mlieko. Vypracujeme hladké hustejšie cesto a podľa potreby môžeme pridať ešte trochu vody. Keď je cesto vymiesené, potrieme ho troškou oleja a necháme 30 minút podkysnúť na teplom mieste.

Z vyvaľkaného cesta si vytvoríme dve placky, s tým, že na jednu naukladáme syr a šunku a druhou vrstvy dobre prikryjeme. Prstami dobre zatlačíme okraje a v strede prepichneme vidličkou. Pečieme na panvici s olivovým olejom pod pokrievkou. Na panvici pečieme 5-10 minút z oboch strán. Necháme trošku vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano

Najlepšie recepty na dnes