plny-hrniec_transparent_negativ.png

Talianska chlebová pochúťka: Prudko návyková Foccacia plnená prosciuttom a syrom!

Foccacia je talianska chlebová placka, ktorá trochu pripomína slovenské osúchy. Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota. Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky. Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.

Foccacia je talianska chlebová placka, ktorá trochu pripomína slovenské osúchy.

 

FOCACCINE al Forno di PROSCIUTTO COTTO

 

Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota.

Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky.

Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky extra špeciál

1/2 kocky droždia

300 ml vody

soľ

 

 

extra panenský olivový olej

oregano

150 g šunky, slaniny alebo originál prosciutto

150 g obľúbeného syra

voliteľné:

olivy

Step by step collage for raising focaccia bread dough

Postup:

Do misky si dáme vlažnú vodu, namrvíme do nej droždie.

Rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.

V menších dávkach pridávame preosiatu múku.

Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto.

 

 

Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku.

Cesto roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).

 

 

Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm.

Do stredu kruhu vložíme šunku a syr, môžeme pridať olivy.

Prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme.

 

 

Povrch potrieme trochou olivového oleja a posypeme štipkou oregana.

Plech pokryjeme papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.

 

 

Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes