plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takúto mäsovú roládu v reštauráciách nenájdete: Vyzerá a chutí úžasne!

Famózna mäsová roláda s plnkou, akú ste ešte nejedli.

Recept som náhodou objavil pri bezcieľnom prehliadaní internetu a natoľko ma oslovil, že ho odvtedy pripravujem pravidelne.

 

 

Vynikajúca mäsová roláda podľa nenáročného receptu z youtbe kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

1 vajce

50 g strúhanky

6 plátkov syra

6 plátkov šunky

15 ml rastlinného oleja

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

Na plnku:

 

 

6 vajec

60 g syra

Postup:

Do misky s mletým mäsom pridáme strúhanku.

Ďalej pridáme vajce, čierne korenie a soľ.

Rukou dôkladne vymiešame.

 

 

Mäsovú zmes nanesieme lyžicou na tvrdú podložku prekrytú potravinárskou fóliou.

Rovnomerne ju rozotrieme.

Pridáme vrstvu plátkového syra a šunky.

 

 

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Žĺtky vyšľaháme v miske, nalejeme na panvicu a chvíľu posmažíme.

 

 

Potom na praženicu položíme tvrdý syr, do polovice zrolujeme, po častiach nalejeme bielky a po uvarení zrolujeme.

Vajíčkovú rolku preložíme na mäsovú zmes, zrolujeme a konce fólie zatočíme.

 

 

Rolku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a odstránime fóliu.

Mäso vložíme do rúry a pečieme 35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes