Famózna mäsová roláda s plnkou, akú ste ešte nejedli.
Recept som náhodou objavil pri bezcieľnom prehliadaní internetu a natoľko ma oslovil, že ho odvtedy pripravujem pravidelne.
Vynikajúca mäsová roláda podľa nenáročného receptu z youtbe kanála Cookrate – Meat Recipes.
Potrebujeme:
600 g mletého mäsa
1 vajce
50 g strúhanky
6 plátkov syra
6 plátkov šunky
15 ml rastlinného oleja
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
Na plnku:
6 vajec
60 g syra
Postup:
Do misky s mletým mäsom pridáme strúhanku.
Ďalej pridáme vajce, čierne korenie a soľ.
Rukou dôkladne vymiešame.
Mäsovú zmes nanesieme lyžicou na tvrdú podložku prekrytú potravinárskou fóliou.
Rovnomerne ju rozotrieme.
Pridáme vrstvu plátkového syra a šunky.
Oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vyšľaháme v miske, nalejeme na panvicu a chvíľu posmažíme.
Potom na praženicu položíme tvrdý syr, do polovice zrolujeme, po častiach nalejeme bielky a po uvarení zrolujeme.
Vajíčkovú rolku preložíme na mäsovú zmes, zrolujeme a konce fólie zatočíme.
Rolku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a odstránime fóliu.
Mäso vložíme do rúry a pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: