plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takúto jablkovú pochúťku ste zrejme ešte nejedli: Polovice jabĺk zabaľte do tohto cestového kabátika, upečte a budete sa zalizovať!

Pripravte svojim blízkym túto neuveriteľne chutnú maškrtu z jabĺk podľa receptu z youtube.

Šťavnaté polovice jabĺk zabaľte do cesta a upečte. Je to mňamka!

 

 

Potrebujeme:

6 jabĺk

100 g masla

100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

50 g kryštálového cukru

1/3 ČL soli

1 ČL prášku do pečiva

250 g hladkej múky

1 vajce

50 g kryštálového cukru + 1/2 ČL škorice

Postup:

V hrnci si rozpustíme 100 g masla, nalejeme ho do misy, zmiešame s kryštálovým cukrom, bielym jogurtom alebo smotanou, soľou.

Dobre vymiešame. 

 

 

Zapracujeme 250 g hladkej múky s kypriacim práškom a vymiesime kompaktné cesto.

To zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme do chladničky na 1 hodinu. 

 

 

Medzitým si 6 jabĺk ošúpeme, prekrojíme na polovice a očistíme od jadrovníkov.

 

 

Po hodine vyberieme cesto z chladničky, preložíme ho na pracovnú dosku.

Rozrežeme ho na 12 rovnakých kúskov.

 

 

Každý z nich vyvaľkáme na hrúbku asi 2 – 3 mm.

Potom do stredu umiestnime polovicu jablka a zabalíme.

Takto si spracujeme každý kúsok cesta s polovicou jablka.

 

Do hlbokého taniera alebo misky si rozklepneme jedno vajíčko.

Do druhého si nasypeme 50 g cukru so škoricou. 

Každý kúsok jablka v ceste teraz potrieme vajíčkom, obalíme v škoricovom cukre.

Ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 – 35 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes