Pripravte svojim blízkym túto neuveriteľne chutnú maškrtu z jabĺk podľa receptu z youtube.
Šťavnaté polovice jabĺk zabaľte do cesta a upečte. Je to mňamka!
Potrebujeme:
6 jabĺk
100 g masla
100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
50 g kryštálového cukru
1/3 ČL soli
1 ČL prášku do pečiva
250 g hladkej múky
1 vajce
50 g kryštálového cukru + 1/2 ČL škorice
Postup:
V hrnci si rozpustíme 100 g masla, nalejeme ho do misy, zmiešame s kryštálovým cukrom, bielym jogurtom alebo smotanou, soľou.
Dobre vymiešame.
Zapracujeme 250 g hladkej múky s kypriacim práškom a vymiesime kompaktné cesto.
To zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Medzitým si 6 jabĺk ošúpeme, prekrojíme na polovice a očistíme od jadrovníkov.
Po hodine vyberieme cesto z chladničky, preložíme ho na pracovnú dosku.
Rozrežeme ho na 12 rovnakých kúskov.
Každý z nich vyvaľkáme na hrúbku asi 2 – 3 mm.
Potom do stredu umiestnime polovicu jablka a zabalíme.
Takto si spracujeme každý kúsok cesta s polovicou jablka.
Do hlbokého taniera alebo misky si rozklepneme jedno vajíčko.
Do druhého si nasypeme 50 g cukru so škoricou.
Každý kúsok jablka v ceste teraz potrieme vajíčkom, obalíme v škoricovom cukre.
Ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 – 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: