plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takú lahodnú cuketu som ešte nepripravoval: Chutné, sýte a jednoduché jedlo!

Vysmážaná cuketa lahodnej chuti, akú ste ešte nejedli.

Túto zeleninovú lahôdku pripravujem doma takmer pravidelne na raňajky a večeru.

 

 

Vynikajúci recept na vysmážanú cuketu z youtube kanála Leckerer Kanal.

Potrebujeme:

2 cukety

1/2 šálky strúhanky

1/3 hladkej múky

4 vajcia

soľ

mleté čierne korenie

1/2 ČL sladkej papriky

1 ČL provensálskych byliniek

100 g parmezánu

1 cibuľu

200 g špenátu

2 strúčiky cesnaku

1 šálku kyslej smotany

rastlinný olej na vysmážanie

1 šálka = 250 ml

Postup:

Z cukety odstránime koniec.

Nakrájame na 1 cm hrubé plátky.

 

 

Plátky položíme na tvrdú podložku a z oboch strán vyklepeme tĺčikom.

Z oboch strán posypeme soľou, čiernym korením a rukou votrieme.

 

 

Do misky nasypeme strúhanku.

Pridáme múku a lyžicou premiešame.

 

 

Do ďalšej misy pridáme vajcia.

Pridáme papriku, bylinky a metličkou vyšľaháme.

 

 

Potom do zmesi nastrúhame parmezán a dobre zamiešame.

Cuketové plátky najprv dôkladne obalíme v strúhanke a potom vo vajíčkovej zmesi.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Vložíme plátky a smažíme 5-7 minút z každej strany.

 

 

Papierovou utierkou odstránime z plátkov prebytočný olej.

Potom na čistej panvici zohrejeme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Cibuľu osmažíme do mäkka.

Pridáme nakrájaný špenát a premiešame.

 

 

Panvicu prekryjeme a špenát smažíme 3-5 minút, kým nezmäkne.

Pridáme pretlačený cesnak a zamiešame.

 

 

Pridáme soľ, smotanu, miešame a varíme 2 minúty.

Cuketové plátky servírujeme so špenátovou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/V-GTf1oUsO4

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes